Kategoriler
Ekonomi

Bitcoin yeni haftaya 27.780$ seviyesinden başladı

Bugün Bitcoin 26.950$ seviyesinde hareketlilik gösterirken, Ethereum ise 1.724$ seviyelerinden alıcı bulmaktadır. Geçtiğimiz hafta 9 ayın zirvesini gören Bitcoin, haftayı kırmızı mumla kapatarak yeni haftaya da aynı şekilde başlamıştır. Kripto piyasasının toplam değeri, geri çekilmelerle birlikte psikolojik direnç olan 1 trilyon doların üzerinde, 1,12 trilyon dolar seviyelerinde hareket ediyor. Bitcoin’in dominasyonu %47,75, Ethereum dominasyonu ise %19,05 seviyelerinde yer alıyor.

Cuma günü ABD’den gelen öncü PMI verileri beklentilerin üzerinde gelerek ekonomik aktivitede olumlu bir görünüm çizerken Euro Bölgesi’nden gelen PMI verileri ise karışık bir görünüm sundu. Bu sabah saatlerinde vadeli endekslere bakıldığında karışık bir seyir hakimken, kripto para piyasasında negatif bir görünüm hakim. RAD, JOE, UMA ve AUCTION çift haneli kazançlarla Bitay’da en çok yükselen kripto paralar olarak öne çıkıyor.

Küresel piyasalarda önemli bir veri bulunmamakla birlikte, kriptolardaki hareketlilik kendi iç dinamiklerindeki haber akışlarına bağlı olabilir.

Bitcoin teknik analiz

Bitcoin, dün yatay negatif bir seyir izleyerek 27.780 dolar seviyelerinde hareket etmektedir. Dört saatlik grafik incelendiğinde, geçtiğimiz hafta sonu kanalın orta bandından iki kez reddedildiği görülmektedir. Olası bir yükseliş durumunda, kanalın orta bandı olan 28.060 dolar seviyesinin kırılması ve bu seviyenin üzerinde kalıcılık sağlanması oldukça önemlidir. Bu durumda, 28.285 dolar seviyeleri test edilebilir ve kanalın üst bandı olan 29.150 dolar seviyelerine kadar yükseliş desteklenebilir.

Ancak olası geri çekilmelerde, ilk destek seviyesi kanalın alt bandı olan 27.015 dolar seviyesi olacaktır. Eğer bu seviyede tutunamazsa, önemli bir destek seviyesi olan 26.760 dolar seviyesine kadar geri çekilmeler devam edebilir. Bu seviyenin altında da 25.250 dolar seviyesinin destek olarak çalışması beklenmektedir.

Bitcoin’in piyasadaki hareketliliği ve yukarı yönlü potansiyeli göz önüne alındığında, yatırımcıların bu seviyeleri yakından takip etmeleri ve yatırım stratejilerini buna göre belirlemeleri önerilir.

Ethereum teknik analizi

Ethereum, yaklaşık on günlük yatay hareketlilik dönemini sürdürüyor ve dünkü başlangıçta 1.753$ değerinde işlem görmüştür. Ethereum için günü kırmızı mumla açan ve düşüş eğiliminde olan kripto para, 1.707$ seviyesinde önemli bir destek noktasına ulaşmıştır. Bu noktanın aşağı yönde kırılması durumunda, 50 günlük hareketli ortalaması olan 1.660$ seviyelerine doğru gerileme yaşanabilir.

Öte yandan, yukarı yönlü potansiyel hareketlerde 1.770$ seviyesinin üzerinde istikrar kazanması kritik olacaktır. Bu durumda, 1.850$’lık güçlü direnç noktasını aşması bekleniyor. Bu seviyenin başarılı bir şekilde geçilmesi durumunda, 1.885$ değerlerine yönelim gözlenebilir.

Diğer Ekonomi Haberleri haberleri için tıklayınız…