Kategoriler
Proje Haberleri

Bodrum gayrimenkulde İstanbul’u solladı

Türkiye genelinde gayrimenkul fiyatlarında önemli bir artış yaşanmaktadır. Buna rağmen Bodrum ise İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirleri sollamıştır. Sezonda villa kiralamanın bedeli aylık 10.000 TL’den başlayıp 350.000 TL’ye kadar çıkmaktadır. Örmeğin, lüks bir villada 3 ay tatil yapmak için 1 milyon TL’yi gözden çıkarmak gerekmektedir.

3 aylık tatil 1 milyon TL

Besa Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Efe Bezci, salgının ardından Bodrum’a ilginin arttığını kaydetmiştir. Ayrıca Efe Bezci; “Bu ilgi süratle devam etmektedir. İlgiye paralel olarak da gayrimenkul fiyatları Türkiye geneline göre daha fazla artış göstermiştir. Bu sebeple yazlık konutların da fiyatları yükselmiştir. Ayrıca kiralık villaların fiyatları aylık en az 10.000 TL’den başlıyor. Oda sayısı, konumu, manzarası, özel havuz gibi özelliklere göre bu ücret aylık 350.000 TL’ye kadar çıkabilmektedir. Misal, 3 aylık tatil için 1 milyon TL’yi gözden çıkarmak gerekmektedir.” ifadelerini kullanmıştır.

Bodrum bir dünya markası oldu

Efe Bezci, Bodrum’un yalnızca Türkiye’den değil dünyadan da ilgi gördüğünü ifade etmiştir. Ayrıca Bezci; “Bodrum bir dünya markası haline gelmiştir. Dünyanın her noktasından yatırımcılar gayrimenkul almak için Bodrum’a geliyor. Üstelik bizim de hayata geçirdiğimiz The BO Viera dünyada yoğun ilgi görmektedir. İngiltere, Almanya gibi ülkelerden çok yoğun bir talep bulunmaktadır. Ayrıca Rusya-Ukrayna savaşı sebebiyle bu 2 ülkeden de talep artmaktadır.” sözlerini kaydetmiştir.

Lüksün sınırı yok

Bezci, BESA Grup’un The BO Viera projesi hakkında bilgi vermiştir. Projede lükse dair her şeyin düşünüldüğüne dikkati çekmiştir. Ayrıca Bezci; “Hilton Grup’un üst segment markası Curio’nun 85 odalı otelinin yer aldığı The BO Viera, 150 dönüm arazi üzerinde toplam 310 adet villa ve rezidanstan oluşmaktadır. Üstelik hiçbir evin manzarasının kapanmayacak biçimde tasarlanmıştır. Projede restoran, süpermarket, deniz taksi, sahil, yerden ısıtma gibi imkanlar sunulmaktadır. Bunun yanı sıra konut sahipleri kreş, temizlik gibi bütün hizmetlerden de yararlanabilmektedir. Lüksün sınırının bulunmadığı bu proje, dünya yatırımcıları tarafından yoğun ilgi görmektedir.” ifadelerini kullanmıştır.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…