Kategoriler
Ekonomi Gündem

Bugün dolar kaç TL? 13 Eylül döviz kuru

Dolar, küresel piyasalardaki mal ve hizmetin pazarlanmasında önemli bir rol oynarken Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) kararından sonra dolar kaç TL olacağı konusunda tartışmalar yaşanıyordu.

TCMB’nin kararından sonra dolar/TL’de düşüş yaşandı.

Dün piyasalar yapılacak iki önemli etkinliğe odaklanmıştı. TCMB ve Avrupa Merkez Bankasının alacağı kararlar konuşuluyordu. Dünkü kararlardan sonra Türk lirası değer kazanırken döviz kuru bu sabaha hafif yükselişle başladı.

TCMB’nin dün saat 14.00’te açıklanan kararına kadar 5,70 seviyelerinde izleyen dolar/TL, karardan sonra 5,65 seviyelerinde işlem görmeye başladı.

TCMB’nin Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizini 325 baz puan düşürerek yüzde 19,75 seviyesinden yüzde 16,50 seviyesine indirdi. Tahminler ise 250  puan indirimindeydi. TCMB’nin aldığı bir önceki kararla birlikte faiz indirimi 7,25 puanı buldu. TCMB, sonraki faiz adımlarının daha sınırlı olabileceği sinyalini verdi.

Dünkü faiz kararları sonrasında döviz kurları da düşüş gösterdi. Dolar, 12 Eylül’ü 5.6581 lira ile 5.7691 lira arasında seyretti.

Bugün dolar kaç TL?

Merkez bankalarının kararından sonra düşüşe geçen kur, güne nasıl başladı?

Merkez bankalarının kararının ertesi günü, 13 Eylül Perşembe gününde, dolar kaç TL, euro kaç TL, sterlin kaç TL? Bugün saat 10.38’den itibaren;

Dolar 5,67 liradan, euro 6,30 liradan, sterlin ise 7,04 liradan işlem görüyor.

ABD ile Çin ilişkilerinden doğan risk algısı azalıyor

Bugün yurt dışında piyasalarda global risk iştahı takip edilecek. Yurt içinde ise Temmuz ayı sanayi üretimi ve ödemeler dengesi verileri seyredilecek. Önümüzdeki günlerde ABD ve Çin arasındaki gerginliğin gidişatını ve ABD Merkez Bankasının faiz kararını izleyecek.

ABD ile Çin arasında ateşlenen ticari gerginlikler risk algının artmasına; döviz kurlarının yükselmesine sebep olmuştu. Ancak ekim ayında yapılacak olan ABD ve Çin görüşmesi, piyasalara olumlu yansıdı. ABD ve Çin’in ekim ayında görüşeceği bilgisi risk algısını azaltarak  kurların aşağı yönlü hareketini destekledi.