Kategoriler
Ekonomi Gündem

Bugün dolar kaç TL? 2 Eylül döviz kurları

Küresel ve yerel piyasalardaki gelişmeler nedeniyle dalgalanmalar yaşayan dolar kaç TL oldu?

ABD ile Çin arasındaki arasındaki gerginlikler, Suriye’ye yönelik operasyonlar ve Birleşik Krallık’ın AB’den çıkma ihtimalinin yarattığı küresel riskten kaçış baskısı piyasa çevrelerinde bekleyiş uyandıran dolar, Asya seansında 6,39’u test etmesinin ardından 5,80 seviyelerinde dalgalanırken bu haftaya yükselişle başladı.

Bugün ABD piyasaları kapalıyken lira karşısındaki dolar, bu haftaya 5,83 seviyesinde başladıktan sonra 5,81 seviyelerine geriledi.

Dolar 5,80 seviyelerinde dengelenme sürecindeyken euro kaç TL oldu? Euro ise bugün sabah saatlerinde 6,41 lira seviyelerinde izlerken 6,37 seviyelerine düştü.

Dolar/TL geçtiğimiz hafta yüzde 1,13 seviyesinde, euro/TL yüzde 1,06 değer kazanırken BIST 100 Endeksi ise ortalama yüzde 0,44 oranında gerileme yaşadı.

Dengelenme süreci içerisinde bulunan dolar, bu haftaya yüzde 0,08 oranında yükselişle başlarken Merkez Bankasının bu ay gerçekleştireceği toplantı bekleniyor.

Küresel hisse senedi piyasaları ise ABD ve Çin’in misilleme olarak birbirlerinden yeni gümrük vergileri almaya başlamasından kaynaklanan küresel büyümenin yavaşlayacağı endişelerinin doğmasıyla düşüş kaydetti.

Bu hafta açıklanacak olan enflasyon, ihracat ve büyüme verileri piyasa açısından önem taşıyor.

Bankacılar, ABD piyasalarının bugün kapalı olmasının bugün işlem hacimlerinin bir miktar azaltmasını bekliyor.

Enflasyon verileri yarın açıklanacakken jeopolitik gelişmeler de piyasaların gündeminde bulunuyor.

Dolar kaç TL? Bugünkü döviz kurları

Bugün dolar kaç TL oldu? Euro kaç TL oldu? Bugünün güncel döviz kurları şöyle:

Bugün saat 13.55 itibariyle dolar 5,81 lirayken euro 6,37 lira, sterlin ise 7.02 lira seviyelerinde izliyor.

Gümrük vergileri uygulanmaya başladı

ABD ve Çin’in birbirlerine olan misilleme olarak getirilen gümrük vergileri uygulamaya konuldu.

ABD, Çin’den ithal ayakkabı, akıllı saat ve televizyon da dahil olmak üzere 125 milyar dolar değerindeki çeşitli üründen dün itibarıyla yüzde 15 ek gümrük vergisi almaya başlarken Çin de ham ABD petrolü dahil olmak üzere bazı ürünlere yeni gümrük vergileri getirdi.

Rusya ordusu, ABD’nin Moskova ya da Ankara’yı uyarmadan Suriye’nin İdlib vilayetinde hava saldırısı düzenlediğini söyleyerek ABD’nin ateşkesi tehlikeye attığını açıkladı.