Kategoriler
Ekonomi Gündem

Çalışan annelere 650 lira maddi destek

AA’nın haberine göre; çocuğu beş yaşında veya beş yaşından küçük olup sigortalı olarak çalışan annelere 24 ay boyunca maddi destek sağlanacak.

Kadınların kayıtlı istihdamını desteklemek, aile ve iş yaşamı arasındaki dengeye artırmayı amaçlayan “Kurumsal Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi” hayata geçiriliyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 0 ile 60 ay arasındaki çocuğu olan çalışan annelere maddi destek sağlanacağını açıkladı.

Maddi destekten kimler yararlanacak?

Yedi ilde 0-60 aylık çocuk sahibi sigortalı çalışan 10 bin 250 kadına iki yıl boyunca 650 lira maddi destek verilecek. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Avrupa Birliği (AB) Delegasyonu, 0-60 aylık çocuklarını kreş; anaokulu veya gündüz bakımevine gönderen ve sigortalı çalışan 10 bin 250 kadına, her ay 100 euro maddi destek sağlayacak.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile AB Delegasyonunun ortaklaşa imza attığı projede, 0-60 aylık çocuklarını kreş, anaokulu veya gündüz bakımevine gönderip sigortalı olarak çalışan 10 bin 250 kadına, her ay yaklaşık 650 lira maddi destek sağlanacak.

Projenin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından uygulanacağını belirten Selçuk, projenin; Ankara, Antalya, Bursa, Elazığ, İstanbul, İzmir ve Malatya şehirlerinde uygulamaya konulacağını duyurdu.

Kırtasiye desteği de sağlanacak

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, projedeki mali desteğe başvurun ilk 13 bin anneye tek seferlik 650 lira değerinde kırtasiye desteğinin de sağlanacağını duyurdu.

Projeye nasıl başvuruluyor?

Projede yapılan yardımların toplamının 169 milyon liraya (26 milyon euro) ulaşacağını vurgulayan Selçuk, “Projenin amacı, kadınların kayıtlı istihdamını desteklemek ve aile-iş yaşamı dengesini güçlendirmek. Bakanlık olarak aile birliğini korumak ve güçlendirmek için bu tür projeleri yaygınlaştıracağız.” sözlerini kaydetti.

SGK tarafından uygulamaya konulacak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile (AB) Delegasyonu‘nun ortaklaşa hayata geçireceği projeye, 15 Ekim Salı günü saat 14.00’ten itibaren “www.sgkkurumsalcocukbakımı.org” İnternet adresi üzerinden başvurulabilecek.