Kategoriler
Proje Haberleri

Cer İstanbul projesi Dubai’den ödülle döndü

Ege Yapı tarafından Yedikule sahil hattında inşa edilen Cer İstanbul konut projesi, Dubai Cityscape Awards’ta “Az Katlı Konut Projesi kategorisinde ödüle layık görüldü. Brezilya, Çin, Hindistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde inşa edilen projeler ile birlikte finale kalan Cer İstanbul, Türkiye’den ödül kazanan tek proje oldu.

Emlak Konut güvencesiyle Tarihi Yarımada’da inşa edilen konut projesi, gayrimenkul sektöründe dünyanın en saygın yarışmalarından olan Dubai Cityscape Awards’ta “Az Katlı Konut Projesi” kategorisinde ödüle layık görüldü. 25 Eylül Çarşamba günü Dubai’de düzenlenen ödül törenine Ege Yapı’yı temsilen İcra Kurulu Üyesi Didem Güneş katıldı.

İstanbul’un çeşitli bölgelerinde geleceğin projelerini hayata geçiren Ege Yapı, Türkiye’den ödül alan tek firma olarak dikkat çekti. Tarihin içerisinde yer alan Cer Atölyeleri’nden alınan ilhamla inşa edilen olan Cer İstanbul, dünyanın en saygın iş ve ekonomi dergilerinden Forbes’un araştırmasına göre daha önce “Bölgesinin Getiri Potansiyeli En Yüksek Konut Projesi de seçilmişti.

Az katlı mimariye sahip şekilde Muum Mimarlık tarafından projelendirilen Cer İstanbul, tarihi yapıları ile İstanbul’un en özel lokasyonlarından biri olan Tarihi Yarımada’da yer alıyor.

Yedikule sahil hattında, karşısında Adalar, arkasında Yedikule Hisarı manzarası ile son yılların en dikkate değer projelerinden biri olan konut projesi, bulunduğu lokasyon, az katlı mimarisi ve özel tasarım peyzaj alanları ile alıcıların yoğun ilgisini çekiyor. Proje içerisinde yer alan 5 adet 150 yıllık tescilli yapı restore edilirken, yeni inşa edilen 5 adet yapı ise özgün mimarisi ile dikkatleri çekiyor.

Sadece 127 adet konutun bulunduğu şık konut projesinde, 1+1’den 6+1’e kadar farklı yaşam alanlarına sahip rezidans daireler, loft ve ticari üniteler, seçkin hizmetleriyle lüks bir otel hizmeti verecek çeşitli apart üniteler, restoranlar ve sosyal donatı alanları yer alıyor.