Kategoriler
Ekonomi Gündem

Çeyrek altın fiyatı ne kadar? 18 Kasım altın fiyatları

Döviz kurlarının yanı sıra altın fiyatları da güne yatay bir seyirle başladı. Dolar kuru ve altının ons cinsindeki değerine paralel olarak hareket eden gram altın fiyatı 18 Kasım’a 270,9 liradan başladı.

Ons altın ise aşağı yönlü hareketle dünkü kapanışın yüzde 0.7 oranından fazla düşüş göstererek saat 10.38 sıralarında bin 464 dolar seviyelerinde bulunuyor.

Altının ons cinsindeki fiyatında teknik açıdan bin 447 doların destek konumu olarak belirlendiğini aktaran analistler, direnç seviyesinin ise bin 480 doların ise direnç durumunda bulunduğunu kaydetti. Analistler, gram altın fiyatında ise 267 liranın destek konumu olarak ön plana çıktığını ifade etti.

Altın fiyatları ne kadar? 18 Kasım Pazartesi

Cumhuriyet altınıTam altın ve yarım altın piyasaları hangi seviyelerde takip ediyor? Öten yandan ons altın kaç lira? Çeyrek altın fiyatı bugünün sabah saatlerinde hangi seviyelerden işlem görüyor? Altının ons cinsindeki fiyatından paralel olarak etkilenen gram altın ne kadar? Doviz.com’dan edinilen bilgilere göre bugün saat 13.30 itibariyle altın fiyatları yaklaşık olarak şöyle;

  • Cumhuriyet altınının alış fiyatı yaklaşık 1.781,88 lira iken satış fiyatı 1.825,81 lira,
  • Tam altının alış fiyatı yaklaşık 1.727,88 lira iken satış fiyatı 1.760,99 lira,
  • Yarım altının alış fiyatı yaklaşık 861,24 lira iken satış fiyatı 883,20 lira,
  • Ons altının alış fiyatı yaklaşık 1.463,67 lira iken satış fiyatı 1.463,88 lira,
  • Çeyrek altının alış fiyatı yaklaşık 431,97 lira iken satış fiyatı 441,60 lira,
  • Gram altının ise alış fiyatı yaklaşık 269,99 lira iken satış fiyatı 270,11 lira seviyelerinde bulunuyor.

Piyasalardaki gündem maddeleri neler?

ABD ile Çin arasında bu dönemlerde yaşanan karşılıklı yaptırımlarla beraber alevlenen ticaret gerilimleri, yatırımcıların risk iştahını azalttı. ABD ile Çin arasındaki sorunların çözümüne dair yapılan karşılıklı görüşmelerden gelen olumlu piyasaların risk iştahını artırdığı belirtilse de analistler, konuyla ilgili piyasaların temkinli duruşunu sürdürdüğünü kaydetti.

Bununla birlikte İngiltere’nin Brexit sürecinden ve ABD Başkanı Donald Trump’ın azledilmesi sürecinden gelen haberlerin altın fiyatları üzerinde etkili olacağı belirtildi.

Analistlerin aktardığına göre Türkiye piyasaların gündeminde ise TÜİK’in sabah 10.00’da açıkladığı ekim ayına ilişkin konut satış istatistikleri, TCMB’nin açıklayacağı eylül ayına ilişkin konut fiyat endeksi ve yine Merkez Bankasının açıklayacağı eylül ayına ilişkin kısa vadeli dış borç istatistikleri bulunuyor.