Kategoriler
Ekonomi Gündem

Çeyrek altın ne kadar? 20 Kasım altın fiyatları

Altın fiyatları 20 Kasım’a da yatay bir seyirle başladı. Dolar kuru ve altının ons cinsindeki fiyatından paralel olarak etkilenen gram altın fiyatı dolar kurundaki dünkü düşüşe paralel olarak 19 Kasım’ı yüzde 0,7 oranında değer kaybıyla tamamladı. Altının gram türündeki fiyatı dünkü kapanışta 269,7 seviyelerinde işlem gördü.

Ons altın fiyatında teknik açıdan bin 460 dolar seviyesinin destek konumunda olduğu belirten analistler, direnç seviyenin ise bin 480 dolar olarak belirlendiğini kaydetti. Analistler, ayrıca, gram altın fiyatında ise 267 lira seviyesinin destek konumu olarak ön plana çıktığını kaydetti.

Altın fiyatları ne kadar? 20 Kasım Çarşamba

Cumhuriyet altınıTam altın ve yarım altın hangi seviyelerde bulunuyor? Öten yandan ons altın fiyatı piyasaları hangi seviyelerde izliyor? Çeyrek altın ne kadar? Altının ons cinsindeki fiyatının yönünden paralel olarak etkilenen gram altın ne kadar? Doviz.com’dan edinilen bilgilere göre bugün saat 13.23 itibariyle altın fiyatları yaklaşık olarak şöyle;

  • Cumhuriyet altınının alış fiyatı yaklaşık 1.785,20 lira iken satış fiyatı 1.829,64 lira,
  • Tam altının alış fiyatı yaklaşık 1.731,10 lira iken satış fiyatı 1.764,68 lira,
  • Yarım altının alış fiyatı yaklaşık 862,85 lira iken satış fiyatı 885,05 lira,
  • Ons altının alış fiyatı yaklaşık 1.476,07 lira iken satış fiyatı 1.476,31 lira,
  • Çeyrek altının alış fiyatı yaklaşık 432,78 lira iken satış fiyatı 442,52 lira,
  • Gram altının ise alış fiyatı yaklaşık 270,48 lira iken satış fiyatı 270,66 lira seviyelerinde bulunuyor.

Piyasaların gündem maddeleri neler?

ABD ile Çin arasındaki gümrük yaptırımlarından kaynaklanan ticari gerilimlerin çözüme kavuşturulması için başlatılan ticari görüşmelerden henüz sonuç alınmamasının altın fiyatları üzerinde gidişatı belirsiz dalgalanmalara yol açtığı belirtildi.

Dün, piyasalar, ABD ve Çin arasında gerçekleşen olumsuz haberleri aldı. ABD senatosunun Hong Kong’daki yöneticilere yaptırım uygulanabilmesine yönelik tasarıyı kabul etmesinin ardından Çin’den tepki geldi. ABD’nin kendi iç işlerine karışmaması gerektiğini belirterek karara tepki gösteren Çin, buna karşılık vereceklerini kaydetti.

ABD Başkanı Donald Trump yine gümrük tarifelerini gündeme getirdi. Trump, Çin ile anlaşmaya varılmaması durumunda tarifelerin daha fazla artırılacağını kaydetti. Durumu değerlendiren uzmanlar bu durumun küresel piyasalardaki risk iştahını azalttığını belirtti.