Kategoriler
Ekonomi Emlak Haberleri

Dap Gayrimenkul Geliştirme halka arz ediliyor!

Pandemi döneminde geliştirdiği ‘Sağlıklı Ev’ konseptini gayrimenkul sektörüne kazandıran DAP Gayrimenkul Geliştirme, Garanti BBVA Yatırım’ın liderliğinde halka açılıyor. DAP Gayrimenkul Geliştirme’nin sabit fiyatla talep toplama yöntemiyle yapılacak halka arzına 33 aracı kurumdan talep girilebilecektir. DAP Holding iştiraklerinden DAP Gayrimenkul Geliştirme A.Ş. hisseleri Garanti BBVA Yatırım’ın konsorsiyum liderliğinde halka arz ediliyor.

41 yıllık geçmişiyle, gayrimenkul sektörüne sembol eserler kazandıran ve markalı konut sektörünün ciro şampiyonu olan DAP Gayrimenkul Geliştirme’nin halka arzında, halka açıklık oranı yüzde 15.01 olarak belirlendi. Yüksek satış ve proje geliştirme becerisine sahip olan şirket, 41 yılda edindiği tecrübe ve sektördeki güçlü konumuyla şehrin merkezinde ve doğru lokasyonlarda, özellikle üst gelir grubundan alıcıların yoğun talep göstereceği projelere odaklanmaktadır.

DAP sağlıklı evleri sektöre kazandırdı

DAP Gayrimenkul Geliştirme son olarak Emlak Konut GYO güvencesi ve DAP vizyonuyla, İstanbul Altunizade’de Validebağ Konakları, Çekmeköy’de Dap Ormanköy ve Nişantaşı’da Nişantaşı Koru projelerine imza attı. Şirket, bu yıl teslimleri planlanan Ormanköy projesiyle Türkiye’de ilk defa ‘Sağlıklı Ev’ konseptini sektöre kazandırdı. Nişantaşı projesiyleyse sağlıkla lüksü bir araya getirdi. Ayrıca lüks tekne mantığında, kişiye özel çözümlerin olduğu konutlar tasarladı.

Ciro şampiyonu projeler üretiyor

Satış rakamlarına bakıldığında Ormanköy projesi; Emlak Konut’un satış raporunda, 2020 3. çeyrek verilerine göre 1.084.000.000 TL satışla Türkiye’de şampiyon oldu. Nişantaşı Koru projesiyse, yine Emlak Konut’un 2021 2.çeyrek sonuçlarına göre 818 milyon TL ciro yaptı. 2021 yılı üçüncü çeyrek sonuçlarına göre 1.4 milyar TL satış yaptı. Ayrıca 2021 yılının tamamında 1.8 milyar TL satışla ciro şampiyonluklarına imza attı.

Sağlıklı evleri Levent’e getiriyor

DAP Gayrimenkul Geliştirme’nin bunun yanında yeni yatırımlar için kolları sıvamaktadır. Ayrıca, Emlak Konut GYO güvencesi ile Levent’te geliştireceği arazi bölgenin en büyük konut projesi olacak… Şirket, bu dev arazinin 53 bin 500 metrekaresinde konut üretecek. Geri kalan bölüm ise okul ve koru alanı oluyor. Bu proje ayrıca, koruya ve yeşil alana komşu lokasyonuyla dikkat çekiyor. İstanbul’un kalbinde, en büyük projesi olan yatırım, az katlı mimarinin en başarılı örneklerinden birini sergilemektedir. Ayrıca, doğayla iç içe, country tarzı bir yaşam sunmaktadır.

Diğer emlak konut haberleri için tıklayınız…