Kategoriler
Emlak Haberleri

DAP Yapı Başkanı: Türkiye güvenli bir liman

Sektörün bir diğer önemli isimlerinden DAP Yapı patronu Ziya Yılmaz, COVID-19 salgın hastalığında Türkiye’nin güvenli bir liman olduğunu belirtti. Özellikle salgın sonrası bunun daha fazla hissedileceği ve ‘güvenli liman’ etkilerini her alanda hissetmeye başlanacağının haberini verdi.

Son zamanlarda dünya gündemini epey bir meşgul eden koronavirüs (covid-19) salgın hastalığı; gelişmiş ülkelerin eşitsiz davranışları ile ön plana çıkmakta. Sağlık hizmetlerinde sıkıntı yaşayan, ekonomik anlamda güçlü ülkelerin vatandaşları her geçen gün ‘çaresizlik’ içinde bırakılıyor. Bu haberler son dönemlerde ülkeler arası güven problemlerini de beraberinde getirse bile Türkiye’de bu durum bir insanlık dersi olarak ortaya çıktı. Özellikle tüm dünyaya sağlık uygulamaları kapsamında pek çok ders verildi.

Türkiye’nin bu tutumu başta Dünya Sağlık Örgütü (WHO) dahilinde uluslararası kuruluşlardan epey takdir topladı. Örnek ülke olarak gözler önüne serilen ülkemiz, sağlık uygulamaları sayesinde ‘güvenli liman’ olarak görülmektedir. DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz bu durumun salgın sonrası artış göstereceği düşüncesinde olduğunu dile getirdi. Özellikle ‘güvenli liman’ olarak tabir edilen Türkiye için yabancı yatırımcılarda artış söz konusu olacaktır.

Dünyayı kitlesel anlamda büyük bir felakete sürükleyen salgın hastalığı karşısında; ABD, İtalya ve İspanya gibi önemli başlıca ülkelerde kayıplar fazlaca görülmekte. Bu durum özellikle koronavirüs (covid-19) sayesinde ekonomik daralmalara yol açmıştır. Etkisinin uzun zamandır Türkiye’de de hissedildiği ekonomide gelişmekte olan dengesizliğe karşı; sağlık uygulamalarında doğru yol izleniyor. Ancak bu durum gelişmiş ülkelerde görülememesi, sağlık hizmetlerinde yaşanan aksaklıklar olarak karşılarına çıkmaktadır. Bu tarz büyük sorunlar ise güven kayıplarında büyük yatırımcıları kaybetmektedir.

Yatırımcı sağlık sistemiyle ilgileniyor

İlk vakadan bu yana ülkemiz genelinde iyi bir yönetim olduğunun üstünü çizen Yılmaz, yatırımcının sağlık sistemiyle ilgilendiğini hatırlattı. Son dönemde hızla gelişmekte olan vaka sayıları ve kayıplar nedeniyle pek çok soru işaretleri beraberinde geldi. Ancak bu süreç sonrasında hızla toparlama evresine geçmesinin mümkün görüldüğü Türkiye’de Ziya Yılmaz düşüncelerini aktardı.

Salgın hastalık dönemi kapandığı vakit sektörlerde hızlı bir gelişim bekleniyor. Bunların başında yer alan gayrimenkul sektörü ise birbirinden fazla yabancı yatırımcıya ev sahipliği yapacak. Yılmaz; yaşanan olumsuz gelişmeler karşısında artık yatırımcının sağlık sektörü ile ilgilendiği gözler önüne çıkmış ve bu başarının özellikle Türkiye için yarar sağlayacağını sözlerine ekledi.

Daha öncesinde Asya ülkelerinden yatırımcı çekmenin zorluğunu hatırlatan Yılmaz, koronavirüs ile mücadelenin bizlere çok şey kazandıracağını hatırlattı. Tüm dünyaya sağlık alanında teşkil niteliğini taşıyan Türkiye için yatırımcıların çoğalması söz konusu olacak.

DAP Yapı olarak, yaşanan zorlu süreçte aralıksız yatırımlarına devam ettiklerini belirten Yılmaz, şirketin istihdam kaybına izin vermediğini belirtti. Yaşanan olumsuzluklara rağmen DAP Yapı olarak ellerini taşın altına koyduklarını ve bu süreç içerisinde istihdam kaybına yol açmadıklarını; ayrıca istihdamda yaşanan devamlılığı sağlayacaklarını açıkladı. Daha önceki açıklamalarında belirttiği gelecek 4-5 yıl içerisinde 13 milyar TL’lik yatırımlara imza atılacak haberleri sonrası “Türkiye’nin özgür projelere kavuşmasına yardım edeceğiz,” ifadelerini ekledi.