Kategoriler
Proje Haberleri

Dap Yeni Levent doğayla lüksü bir araya getirdi

DAP Gayrimenkul Geliştirme’nin yeni projesi ile sağlıklı ev konseptini İstanbul’un merkezi Levent semtine getiriyor. Bölgenin en değerli lokasyonunda bulunan; Toplam 103.000 metrekarelik yaşam alanı içerisindeki Dap Yeni Levent projesinin 53 bin metrekaresini konutlar oluşturmaktadır. Ayrıca kalan 50 bin metrekaresinde ise içerisinde okul da yer alan koru alanları oluşturmaktadır.

Dap Yeni Levent projesi, bulunduğu konum dolayısıyla Belgrad Ormanı manzarasına sahiptir. Söz konusu proje, bölgenin en büyük yatay ve az katlı projesi olacak. Üstelik doğadan aldığı ilhamla şehrin merkezinde country tarzı bir yaşam sunmaktadır. Bununla birlikte vaat ettiği kalite ve konfor deneyimiyle geleceğin lüksünü yeniden tanımlıyor.

Dap Yeni Levent projesi detayları

Proje ayrıca 3 futbol sahası büyüklüğünde yeşil alana sahiptir. Üstelik estetik ve fonksiyonel dokunuşlarla tasarlanan geniş bahçe, teras ve balkonlar bulunmaktadır. Bununla birlikte yüksek tavanlı salonlar, özel sosyal donatılar ile 50 dönüm koru alanı mevcuttur. Öte yandan proje, iş merkezleri, kültür-sanat, eğitim, sağlık, alışveriş ve eğlence alanları gibi şehrin bütün zenginliklerinin tam kalbinde yer almaktadır. Her nesle, her kuşağa hitap eden kültürel aktivitelerinin merkezinde; kuşakları birleştiren bir yaşam fırsatı sunulmaktadır.

Dap Gayrimenkul Geliştirme Yeni Levent projesi İstanbul’un önemli akslarından Büyükdere Caddesi, Levent, Etiler, Şişli gibi köklü semtlerin kesişme noktasında bulunmaktadır. Üstelik İstanbul’un iki yakasını bir araya getiren Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün tam merkezinde yer almaktadır.

“Çok ilerici ekolojik bir bakış açısıyla yeşil mahalleler kurulmaya başlandı”

DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, bu zamana kadar sektöre örnek olacak birçok simge projeye imza atıklarına değinmiştir. Ayrıca Ziya Yılmaz; “Levent adı, Osmanlı’da denizci askerlere verilen ‘levend’den gelmektedir. Levent Çiftliği bölgesi, o dönem, denizci askerlerin eğitim, spor ve aktivite alanı olarak kurulmuştur. Üstelik Cumhuriyet dönemiyle beraber 35.000 ağaç dikilerek bölge yeşillendirilmiştir.

Yine Cumhuriyet dönemiyle beraber artan konut ihtiyacı üzerine, Levent bölgesine çok ilerici ekolojik bakış açısıyla yeşil mahalleler kurulmuştur. Çok ilerici ekolojik bir bakış açısıyla yeşil mahalleler kurulmaya başlanmaktadır. Biz de o dönemin ekolojik mahalle kavramını bugünün kent yaşamına uyarladık. Yeni proje, İstanbul’un en önemli merkezlerinden Levent’te, Ihlamur Kasrı kadar bir alan olan 50 dönüm koruya komşu konumdadır. Ayrıca lüksü doğayla buluşturan, alçak katlı, yatay country tarzı özelliğine sahiptir.” açıklamalarını yapmıştır.

Bölgenin Yatay Mimariye Sahip En Büyük Projesi

Ziya Yılmaz, projenin merkezi konumuna dikkat çekmiştir. Ayrıca “Proje, lokasyon olarak önemli iş ve finans merkezlerinin kesişim noktasında konumlanmıştır. Aynı zamanda bölgenin yatay mimariye sahip en büyük projesi olacak.” dedi.

Ziya Yılmaz; “Özellikle Covid-19 salgın süreci, tüketici beklentilerini ciddi oranda değiştirmiştir. Salgın etkisi, sağlık konusunu hiç olmadığı kadar öne çıkarırken, lüks anlayışında da bunun etkilerini görmekteyiz. İnsanlar artık, doğayla iç içe fakat şehir merkezinde konut arayışına girmiştir. Öte yandan doğanın iyileştirici etkisini arzuluyor, diğer yandan da şehirli hayatın sosyal olanaklarını sonuna kadar yaşamak istiyor. Biz de Çekmeköy projemizde 58.300, Nişantaşı’nda ise 20.000 kişinin görüşünü alarak sağlıklı ev konseptini hayata geçirmiştik. Şimdi ise yeni Levent projesi için 82.000 kişiyle görüştük. Elde ettiğimiz bilgileri, DAP uzmanlığı ve bilimsel verilerin ışığında harmanladık. Yine öncü bir yaklaşımla, lüksü doğayla buluşturan kentte country konseptini, sektörümüze kazandırdık. Yeni Levent, İstanbul’un merkezinde, daha önce yapılmayanı yapma vizyonu ile hayata geçiyor. Geleceğe miras nitelikte simge bir proje oluyor.” sözlerini kaydetti.

Birleşmiş Milletler de “Sağlıklı Ev” dedi

Ziya Yılmaz, DAP’ın tescilli markası olan “Sağlıklı Ev” kriterlerini 2 yıldır geliştirdiklerini belirtmiştir. Ayrıca; “Bu anlamda sektörün de öncüsü olduk. Sağlıklı Ev kriterleriyle insanların yaşam standardına dokunduk. Covid-19 salgınının daha en başında sağlıklı ev kriterlerini hayata geçirdiğimizde henüz daha dünyada böyle bir model veya yaklaşım yoktu. Bugün geldiğimiz konumda Birleşmiş Milletler’in açıkladığı ‘sağlıklı mahalle’ raporu, bizim 2 yıl önce söylediklerimizi teyit etmesi açısından gurur vericidir.  Bu doğrultuda sektöre ve dünyaya model olan öncü bir konsept geliştirmiş olduk.” ifadelerini kullanmıştır.

“Daha sağlıklı ve yeşil bir gelecek için Pandemi ve Şehirler”

Birleşmiş Milletler İnsan Yerleşimleri Programı’nın (UN-Habitat) yayınladığı “Daha sağlıklı ve yeşil bir gelecek için Pandemi ve Şehirler” raporu, salgın sonrası şehirlerin ve mekanların doğru kurgulanmasının önemini ortaya koymaktadır. Rapor, yaşam alanlarının belirli standartları olmasının gerektiğinin altını çizmektedir.

Ziya Yılmaz, söz konusu raporu yorumlamıştır. Yorumda “Birleşmiş Milletler, salgın ardından konutların ve toplu yerleşim alanlarının nasıl olması gerektiğini sıralamıştır. BM’ye göre; yerleşim yerleri, alışveriş ve sağlık gibi günlük ihtiyaçları kendi yakın çevresinde karşılayan konutlar olmalıdır. Ayrıca yürüme mesafesinde iş ve eğitim imkanları sunan, zengin yeşil alan ve parklara komşu olan ve sosyal hayatı da içinde barındıran konutlar içermelidir. Raporada hem içinde bulunduğumuz salgın gerçeği hem de gelecekte oluşabilecek yeni pandemiler için yerleşim yerleri belirli standartları sağlamak zorundadır.

Bu araştırma sonuçları; konutların maksimum gün ışığı ve havalandırma standartları ile donatılması gerektiğini hissettirmiştir. Bununla birlikte az katlı yaşam anlayışı, konutların esnek mimari anlayışı sunması, kalabalıktan uzak, ferah ve güvenli konutlar olması gerektiğini ortaya koymaktadır. BM, insan beden ve ruh sağlığı açısından bu kriterleri sağlayan meskenleri ve yaşam alanlarının üretilmesini desteklemektedir. Buna bağlı olarak biz konut geliştiricilerin zengin yeşil alan, parklara komşu olan ve sosyal hayatı da içinde barındıran sağlıklı konutlar üretmesi artık kaçınılmazdır.” şeklinde konuşmuştur.

Şehirde Lüks ve Country Yaşamın Kriterleri

Dap Gayrimenkul Geliştirme, dünyada bir ilk olarak geliştirdiği ‘Sağlıklı Ev’ konseptiyle konut sektörüne yeni bir soluk getirmiştir. Dap Gayrimenkul Geliştirme, ‘Şehirde Lüks ve Country Yaşam’ standartlarını 5 maddede şöyle sıralanmaktadır;

1. Sağlıklı Ev olmalıdır. Yeşilliklerle çevrili, doğayla nefes alan, az katlı ve sağlıklı ev kriterlerine uygun şekilde tasarlanmalıdır.

2. Şehrin merkezinde ve köklü bir semtte yer almalıdır. Şehrin zengin geçmişi, kültürel atmosferi ve ayrıcalıkları ile kent hayatı için vazgeçilmez olmalıdır.

3. Doğayı ve şehri; kültür, sanat, moda ve eğlenceyle olağanüstü biçimde harmanlamalıdır. Üstelik tabiatın yenileyici ruhu ve şehir yaşamının canlılığı ile hem yeşili hem de kenti özgürce yaşatabilmelidir.

4. Merkezi iş alanları ve finans dünyası ile iç içe olmalıdır. Ayrıca iş dünyasının kalbi ve merkezi iş alanı olarak kabul edilen bölgeye yürüme mesafesinde olmalı.

5. Yürüme mesafesinde bütün ihtiyaçlar karşılanabilmelidir. İş merkezleri, kültür-sanat, eğitim, sağlık, alışveriş ve eğlence alanları yakın mesafede olmalıdır. Hem site içerisinde hem dışında aradığınız her şey yalnızca birkaç adımda yer almalıdır.

Ayrıca diğer emlak haberleri için tıklayınız…