Kategoriler
Gündem

Demiryolu hat ve istasyon çevresine dikkat!

Demiryolu kullanacak olan vatandaşlar, dikkat! TCDD tarafından duyurulan habere göre Konya-Akşehir, Akşehir-Afyon, Afyon-Dumlupınar ve birçok hat üzerinde ilaçlama çalışmaları yapılacak.

Demiryolu hatları üzerinde ilaçlama çalışmaları

TCDD tarafından yapılan duyuruda 10 gün sürecek olan ilaçlama çalışmaları yakın zamanda başlatılıyor. Bu süreç içerisinde vatandaşın hat üzerine yaklaşmaması gerektiği ve her türlü zehirlenme şikayetlerine karşı dikkatli olmaları gerektiği belirtildi.

Demiryolu üzerinde yapılacak ilaçlama çalışmalarını kapsayan hatlar ise; Konya-Akşehir, Akşehir-Afyon, Afyon-Dumlupınar, Afyon-Dinar, Dinar-Kaklık, Dinar-Gümüşgün-Burdur, Gümüşgün-Bozönü-Isparta, Afyon-Kütahya, Kütahya-Eskişehir, Kütahya-Tavşanlı-Tunçbilek, Tavşanlı-Dursunbey, Dursunbey-Balıkesir istasyonlarında ve istasyonlar arasında gerçekleştirilecek ot ile mücadele kapsamında ilaçlama gerçekleştirilecek. Vatandaşın bu süreç içerisinde istasyon ve çevresine yaklaşmaması uyarılırken, ilaçlama sürecinin tam 10 gün süreceği haberi verildi.

TCDD yetkilileri tarafından yapılan açıklamada önemli uyarılarda bulunuldu. Yapılan açıklamada ise, “Ot ile mücadele kapsamında kullanılması beklenen ilaçlar, insan ve hayvan sağlığını etkileyecek niteliktedir. Belirtilen demiryolu hat kesimleri ve istasyon çevrelerinde vatandaşların bulunmaması ve hayvanları için özel çaba sarf etmesi gerekiyor. Demiryolu güzergahı ve yakınındaki araziler üzerinde toplam 10 gün süreyle gerçekleştirilecek ilaçlamada, çevrede otlanan hayvanların sağlığı gözetilmeli. Bu nedenle hayvan otlatma işini bir süreliğine başka alana taşımalı ve ot hasadı gerçekleştirmemelidirler,” sözlerine karşı vatandaşın tedbir yöntemi belirlendi.

İlaçlama tarihleri ve güzergahına dikkat!

TCDD’nin yaptığı açıklamada aynı zamanda ilaçlama tarihleri ve güzergahı da vatandaş ile paylaşılmıştır. Buna göre, 14 Mayıs tarihinde ilaçlama Konya-Akşehir arası hat kesimi ve bu arada bulunmakta olan istasyon sahalarında başlıyor. 15 Mayıs tarihinde Akşehir-Afyon arası hat kesimi ve bu arada bulunmakta olan istasyon sahalarıyla çalışmalar devam etmektedir.

Tam liste halinde vatandaşın tedbiri elden bırakmaması gerektiği mekân ve zaman aralıkları şöyledir;

  1. 16 Mayıs Afyon-Dumlupınar arası hat kesimi ve bu arada bulunmakta olan istasyon sahaları
  2. 17 Mayıs Afyon-Dinar arası hat kesimi ve bu arada bulunmakta olan istasyon sahaları
  3. 18 Mayıs Dinar-Kaklık arası hat kesimi ve bu arada bulunmakta olan istasyon sahaları
  4. 19 Mayıs Dinar-Gümüşgün-Burdur arası hat kesimi ve bu arada bulunmakta olan istasyon sahaları
  5. 20 Mayıs Gümüşgün-Bozanönü-Isparta arası hat kesimi ve bu arada bulunmakta olan istasyon sahaları
  6. 28 Mayıs Afyon-Kütahya arası hat kesimi ve bu arada bulunmakta olan istasyon sahaları
  7. 29 Mayıs Kütahya-Eskişehir arası hat kesimi ve bu arada bulunmakta olan istasyon sahaları
  8. 30 Mayıs Kütahya-Tavşanlı-Tunçbilek arası hat kesimi ve bu arada bulunmakta olan istasyon sahaları
  9. 31 Mayıs Tavşanlı-Dursunbey arası hat kesimi ve bu arada bulunmakta olan istasyon sahaları
  10. 1 Haziran Dursunbey-Balıkesir arası hat kesimi ve bu arada bulunmakta olan istasyon sahaları’ çevresinde ilaçlama gerçekleştirilecektir.