Kategoriler
Ekonomi Gündem

Deniz, kum ve güneş… En çok Rusya’dan gelen var

Antalya’ya yaklaşık 200 farklı ülkeden yabancı turist geldiği görülürken Turizm faaliyetlerinde önemli rol oynayan şehirde rekor kırıldı. 1 Ocak 2019 ile 22 Ağustos 2019 tarihleri arasında gelen turist sayısı geçtiğimiz yıla göre yüzde 17,6 oranında artış gösterdi.

Gelen ziyaretçi sayısı bu yıl artış gösterirken Turizm sektörü rekoru mutlulukla karşıladı. Rusya, Almanya ve Ukrayna’dan gelenlerin sayısı ise bir hayli fazla durumda.

Antalya ve Gazipaşa havalimanlarına gelenler arasındaki çoğunluğu Rusya vatandaşları oluştururken Almanya vatandaşları ise ikinci sırada yer aldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün Antalya ve Gazipaşa havalimanlarına gelen yolcu sayısı istatistiklerini raporlaştırdı. Verilere göre, 1 Ocak ile 22 Ağustos 2019 tarihleri arasında kente gelen yabancı turist sayısı, 2018 yılının aynı dönemine göre yüzde 17,6 seviyesinde artış gösterdi.

10 milyon yabancı turist geldi

Toplamda 2018 yılı içinde Antalya il sınırlarına gelen turist sayısı 14 milyonu aşarken 1 Ocak ile 22 Ağustos 2018 tarihleri arasında 8 milyon 586 bin adet yabancı turist şehri ziyaret etti. Bu yılın aynı döneminde ise 10 milyon 5 bin 323 yabancı turist Antalya’ya geldi.

Antalya’ya gelen turistler, lüks otellerde kalırken deniz, kum ve güneş tatilinin yanı sıra şehrin tarihi ve kültürel bölgelerini de ziyaret ediyor, ülkemizin doğal alanlarını keşfediyor.

Kamu ve özel sektör temsilcileri ise turizm hedeflerine ulaşmayı amaçlarken çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

AA muhabirine açıklama yapan Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Ülkay Atmaca, “Hedefimiz bu yıl 16 milyon turiste ev sahipliği yapmaktı. Bu rakama ulaşmak için mücadelemiz devam ediyor. Böyle olursa hedefimize ulaşacağız.” ifadelerini kullandı.

Atmaca: Dolu dolu bir ağustos geçiriyoruz

Turizm gelirlerinde yüzde 8 ile 10 arasında bir artışın olduğunu kaydeden Atmaca, “2019’un planlamasını yaparken Antalya’ya gelen turist sayısını 16 milyona çıkarmayı öngörmüştük. Her şey planladığımız gibi gidiyor. Dolu dolu bir ağustos geçiriyoruz, eylülün de böyle geçmesini ümit ediyoruz. Tüm pazarlardaki artış devam ediyor. Turizmdeki bu rekorlar devam edecektir.” dedi.