Kategoriler
Gündem

Deprem bölgesinde Ohal ilan edildi

Deprem bölgesi olan ve 10 ili kapsayan Deprem bölgesinde Ohal ilan edilmiştir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan2ın yaptığı açıklamaya göre olağanüstü hal 10 ili kapsayacaktır. Ayrıca bu olağanüstü hal 3 ay sürecektir.

Deprem bölgesinde Ohal 3 ay sürecek

Merkezi Kahramanmaraş olan iki büyük deprem 10 şehirde büyük yıkıma neden olmuştur. Cumhuriyet tarihinin ve coğrafyanın en büyük depremi olarak belirtilen depremde an itibarı ile 3 bin 549 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 20 bin 534 vatandaşımız ise yaralıdır. 10 ilde OHAL ilan edildi ve bu olağanüstü hal 3 ay süreyle devam edecektir.

Kahramanmaraş merkezli ilk deprem 7.7, ikinci deprem ise 7.6 büyüklüğünde meydana gelmiştir. Her iki deprem de Kilis, Diyarbakır, Gaziantep, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay’da da yıkımlara neden olmuştur. Bunun üzerine tüm Türkiye’de 7 günlük milli yas ilan edilmiştir.

Enkaz bölgesinde 53 bin 317 arama kurtarma görevlisi ve destek personeli çalışmaktadır. Ayrıca yurt dışından gelen ilave ekipler ile birlikte bu sayı artarak devam etmektedir. Bunların dışında yine depremden kurtulan felaketzedelerin tüm ihtiyaçlarını ise karşılamaya çalışılmaktadır. Bu kapsamda toplam 54 bin çadır, 102 bin yatak ve diğer malzemeler bölgeye ulaştırılmak üzere yola çıkarılmıştır.

Antalya’da 50 bin yatak hazır

Kahramanmaraş merkezli depremden zarar gören vatandaşlar için oteller devreye sokulmuştur. Bu kapsamda Antalya’da yaklaşık 50 bin yatak depremzedeler için şimdiden hazırlanmıştır. Yardım konusunda ise şu ana kadar toplam 70 ayrı ülkeden yardım teklifi alındığı bildirilmiştir. Ayrıca 18 devlet ve hükümet başkanı ile depremle ilgili görüşmeler yapılmıştır.

Diğer gündem haberleri için tıklayınız….