Kategoriler
Ekonomi Gündem

Dolar 5,90’ın üzerinde… 16 Ekim döviz kurları

Döviz kurları ne kadar oldu? Dalgalanan dolar kaç TL? Bugüne 5,90 seviyesinin üzerinde başlayan dolar/TL 5,89 seviyesi ile 5,90 seviyesinin biraz üstünde dalgalanıyor. Lira karşısındaki dolar dalgalanırken dünyanın gözü Suriye sınırları içerisinde gerçekleşen operasyona odaklandı.

Dolar kuru bulunduğumuz haftaya yükselişle girdi. Yaptırım kararları, ülkelerden gelen tepkiler ve Halkbank hakkında ABD’den gelen yeni bir dava ile beraber Barış Pınarı Harekâtı’nın yeni gününde kurlarda son durum ne?

Faiz indirimleriyle birlikte düşüş trendine giren dolar kuru, yaşanan son gelişmelerle birlikte tekrar yükseldi. ABD Başkanı Donald Trump’ın Türkiye’nin ekonomisini yerle bir ederim ifadesinden sonra 5,83 seviyesine çıkan dolar/TL, Suriye’ye yönelik Barış Pınarı Harekâtının başlamasının ardından sert bir şekilde yükselerek 5,89 seviyesine çıktı ardından gelen yaptırım açıklamalarıyla beraber 5,9370 seviyesine kadar yükseldi.

Lira karşısındaki dolar bugüne 5,9273 seviyesinde başladı. Saat 10.15 sıralarında 5,9131 seviyelerinde izleyen dolar/TL, saat 10.40 sıralarında 5,89 seviyesine tekrar düştü. Lira karşısındaki dolar, ABD’nin yaptırımlarının kapsamlı olmayacağına ilişkin haberle dün 5,88 seviyesine kadar gerilemiş ancak ardından gelen işsizlik rakamları dolar/TL’nin yeniden 5,90 seviyesinin üstüne çıkmasına neden olmuştu.

Lira karşısındaki dolar 15 Ekim’i 5,92 seviyesinde kapattı. Türkiye’de saatler gece yarısını gösterirken ABD’nin Halkbank’a dolandırıcılık ve para aklama suçlarından dolayı yeni bir iddianame hazırladığı haberi dolar/TL’yi yeniden 5,92 seviyelerine çıkardı.

Bugün yurt içinde Suriye sınırındaki gelişmelerin ve ABD ile diplomatik ilişkilerin izleneceğini belirten analistler, yurt dışında ise euro bölgesinde dış ticaret verilerinin ve ABD’de perakende satış rakamlarının takip edileceğini aktardı.

Dolar kaç TL? 16 Ekim Çarşamba

Ülke sınırında çatışmaların devam ettiği haftanın bugünün sabahında dolar kaç TL seviyelerinde takip ediyor? Euro ve sterlin hangi seviyelerde izliyor? Doviz.com’dan edinilen bilgilere göre bugün saat 10.47’den itibaren döviz kurları şöyle;

Dolar 5,89 lira, euro 6,51 lira, sterlin ise 7,49 lira seviyelerinde izliyor.