Kategoriler
Ekonomi Gündem

Dolar 6,96 lira… Döviz kurları ne kadar oldu?

Meksa Yatırım bugünkü notunda, dolar kurunda, kâr satışlarının görülebileceğini belirtti. Lira karşısındaki Amerikan dolarının dalgalı bir şekilde yükseldiğini kaydeden Meksa, “Direnç seviyelerinde görülen satış denemelerine rağmen çıkış trendi korunuyor.” ifadesini kullandı.

Dolar endeksinde yeniden 100 puanın üzerinde seviyelerin görüldüğünü belirten Ziraat FX, doların yeniden toparlandığını, gelişmekte olan ülkelerin para birimlerinin baskı altında kaldığını kaydetti. Ziraat Yatırım‘a göre bu baskı, dolar/TL paritesini de etkiledi.

Brent ham petrolün varil fiyatındaki sert düşüş, gündeme otururken Meksa Yatırım, Merkez bankalarından gelen destek açıklamaları sayesinde oluşan iyimser havanın petrol fiyatındaki düşüşle beraber piyasalardaki yerini temkinli bir ambiyansa bıraktığını kaydetti.

Avro düşüş eğiliminde

Meksa Yatırım‘dan Stratejist Zeynel Abidin Balcı‘nın yazdığı bültende, dolar endeksinde dalgalanmalar sürerken dolar karşısındaki euro kurunda ise düşüş eğiliminin olduğu bildirildi. Alan Yatırım ise bugünkü notunda gelişen ülkelerdeki kurların, küresel ticaretteki daralmaya bağlı olarak baskı altında kaldığını açıkladı.

Zayıf risk iştahı sürecek

Ziraat Yatırım, bugünkü FX Bülteni‘nde, günün devamında da risk iştahının zayıf seyredeceğini ve gelişmekte olan ülke kurlarıyla beraber liranın da baskı altında kalacağını öngördü. Ziraat FX “…kur 6,9250 yakın desteğinin üzerinde kalarak psikolojik 7,0 seviyesine doğru hareketlenebilir. Diğer yandan, olası düşüşlerde 6,9250 desteğinin altında 6,87 – 6,88 tepki gelebilecek destek bölgesi olarak izlenebilir.” tahminlerinde bulundu.

Brent ham petrol fiyatında düşüş

Alan Yatırım küresel salgın sebebiyle petrol talebinde düşüşün olduğunu, depoların ise dolma noktasına geldiğini ve bu durumun petrolün fiyatında aşağı yönlü baskı uyguladığını ifade etti. Alan Yatırım talepteki bu düşüşü “trajik” olarak nitelendirdi.

Varil fiyatı dünkü işlem gününde 28 dolar civarından 22,4 dolar civarına kadar düştü.

Dolar, euro, sterlin ne kadar oldu?

Serbest piyasada, saat 11.19’da Amerikan doları 6,96 liradan alınıp satılıyor. Avro 7,54 liradan alınıp satılıyor. Sterlin, 8,62 liradan alınıyor, 8,63 liradan satılıyor.