Kategoriler
Ekonomi Gündem

Dolar dar bantta seyrediyor… 8 Temmuz döviz kurları

Lira karşısındaki dolar kurunda yatay seyir sürüyor. Amerikan doları, kapanışta, bir önceki kapanışa oranla yüzde 0,01 değer kaybetti. Avro kuru ise yüzde 0,35 oranında değer kaybetti.

ABD doları dün, dar bantta seyrederken Alan Yatırım, bugünkü notunda, “Kurdaki oynaklık bir süredir tarihi düşük seviyelerde seyrediyor. ” dedi.

Dün 6 lira 85 kuruş ile 6 lira 86 kuruş bandında hareket eden dolar kuru, kapanışta 6 lira 85 kuruşta bulundu. Serbest piyasadaki işlem gününde 7 lira 72 kuruş ile 7 lira 78 kuruş bandında hareket eden avro, dünkü kapanışta 7 lira 74 kuruşta yer aldı.

Dünkü işlemlerinde 8 lira 56 kuruş ile 8 lira 64 kuruş bandında hareket eden sterlin, kapanışta 8 lira 61 kuruştaydı.

Yükseliş eğilimi için 6,91 lira

USDTRY paritesindeki yatay seyrin devam ettiğini belirten Meksa Yatırım‘dan Stratejist Zeynel Abidin Balcı, kurdaki ilk desteklerin 6 lira 83 kuruş ile 6 lira 85 kuruş bandında ve 6 lira 80 kuruş seviyesinde olduğunu kaydetti.

“Bu seviye aşağı yönlü kırıldığı takdirde sonraki destekler 6.77 ve 6.75 noktaları olarak görülüyor.” diyen Stratejist Balcı, ilk dirençlerin 6 lira 87 kuruş ve 6 lira 91 kuruşta bulunduğunu belirtti. Stratejist, yatay seyrin tamamlanması ve dolar/TL’deki yükselişin devam etmesi için kurun 6 lira 91 kuruşu geçmesinin önemli olacağını kaydetti.

6 lira 91 kuruştaki direnç noktasından sonraki direncin 6 lira 93 ve 6 lira 98 kuruş ile 7 lira bandında olduğuna yönelik değerlendirmede bulunan Zeynel Abidin Balcı, “Destek seviyelerinde görülen tepki alımları direnç seviyelerini geçmekte zorlanabilir.” dedi. 

Avroda yükseliş

Alan Yatırım, büyük para birimleri karşısındaki Türk lirasının gelişen ülkelerin para birimleri arasından olumlu olarak ayrıştığını belirterek EURTRY paritesinin dar bantta seyrettiğini dile getirdi.

Teknik açıdan lira karşısındaki euro kurunda orta ve kısa vadeli yükseliş trendlerinin bulunduğunu kaydeden Alan Yatırım, kurdaki kısa vadeli dirençlerin 7 lira 75 kuruş ve 7 lira 79 kuruşta bulunduğunu belirtti.

Kurdaki destekler ise 7 lira 72 kuruş ve 7 lira 69 kuruşta.