Kategoriler
Ekonomi Gündem

Dolar düşüyor… 20 Eylül döviz kurları

Dolar, 20 Eylül’e 5.72 lira seviyelerinden başlarken erken saatlerde gerileyerek 5.69 lira seviyelerine kadar düştü.

Teknik açıdan dolar/TL’de 5,6580 seviyesinin destek konumunda olduğu belirten analistler, 5,7430 seviyesinin ise direnç konumunda bulunduğunu kaydetti

Dün en düşük 5,6720 lira seviyesini gören lira karşısındaki dolar, artışa geçerek 5,72 lirayı aştı ve düşüş kaydederek 5,72 liradan 5,7189 liraya kadar düştü. Dolar/TL 19 Eylül’ü yüzde 0,7 seviyesindeki bir artışla 5,7189 liradan tamamladı.

Lira karşısındaki dolar, sabah saatlerinden itibaren yüzde 0.24 seviyesinden fazla azalış gösteriyor.

Bugün dolar kaç lira? Güncel döviz kurları

Bugün dolar kaç lira? Euro kaç lira? İngiliz sterlini kaç lira? Bugün saat 15.24’ten itibariyle döviz kurları yaklaşık olarak;

Dolar 5,70 lira, euro 6,29 lira, sterlin ise 7,12 lira seviyelerinde seyrediyor.

“Kapsamlı bir faiz indirimi dizisi uygun olabilir”

ABD Merkez Bankasının (FED) faiz indirimi kararı beklenen düzeyde geldi. Kararı takip edecek olası faiz indirimlerinin sinyali geldi ancak karar sonrasında, FED Başkanı Jerome Powell’ın açıklamalarının ardından uzmanlar, FED’in önümüzdeki dönemde faiz indirim sürecini devam ettireceğine dair kuvvetli delil olmamasının gelişmekte olan ülke para birimleri açısından olumsuz gidişat yarattığını belirtmişti.

Powell, dün düzenlenen basın toplantısında konuştu. Yeni faiz indirimlerinin gelebileceğini belirten FED Başkanı Jerome Powell, “Ekonomi zayıflarsa, o zaman daha kapsamlı bir faiz indirimi dizisi uygun olabilir.” ifadelerini kullandı.

ABD ile Çin arasında yeniden fitilleyen ticari gerilimler, küresel risk iştahını artırıp para birimlerine olan baskıyı artırmış, ABD ile Çin’in sorunlar hakkında masaya oturacak olması ise piyasalara rahat bir nefes aldırmıştı. Gözler ise ABD ile Çin arasındaki görüşmelere odaklandı. Piyasaların odağı ekim ayında yapılacak olan Çin ile ABD’nin görüşmesinde.

ABD ile Çin’in yanı sıra ABD ile İran geriliminin ortaya çıkardığı jeopolitik riskler de piyasalar tarafından takip ediliyor.