Kategoriler
Gündem

Dolar güçlenmeye altın fiyatları düşmeye devam ediyor…

Dünkü kapanışını düşüşle tamamlayan altın fiyatları, kapanışının altında bulunuyor. Dolar endeksinin güç kazanmasıyla beraber altın fiyatlarında düşüş yaşamıyor. Ons altın fiyatıyla beraber gram altın değeri de azalıyor.

Alan Yatırım, bugünkü bülteninde, ons fiyatında bin 926 dolar olan 50 günlük ortalamanın altına inildiğini ve ons değerinin bin 900 dolar seviyelerine gerilediğini kaydetti. Alan Yatırım, dolar/TL’deki yukarı yönlü harekete rağmen gram altının onsla beraber geri çekildiğini dile getirdi.

Ons altın, dünkü kapanışında, bir önceki kapanışına göre yüzde 1.92 oranında değer kaybetti. Gram fiyatındaki değer kaybı ise yüzde 1.01 oldu.

Altın fiyatları ne kadar?

Dünkü kapanışta değer kaybeden altın fiyatları, ABD dolarının küresel çapta değer kazanmasıyla birlikte aşağı yönlü hareketine devam ediyor. Değerli maden, kapanışının altında bulunuyor. Saat 10.10’dan itibaren ons, önceki kapanışının yüzde 0,24 altında. Gram da kapanış seviyesine yakın yüzde 0,1’lik düşüşte.

Yarım ve çeyrek altın, yüzde 0,03 geriledi. Tam altın fiyatındaki değer kaybı ise yüzde 0,02 oranında. Aynı dakikadan itibaren ons altın, bin 905 dolardan işlem görüyor. Gram da 468 lira satış fiyatıyla yer alıyor. Serbest piyasadaki çeyrek altın fiyatı ise 768 lira.

Ons fiyatında orta vadeli düşüş trendi

Ons fiyatının bin 946,68 dolarda bulunan önemli destek noktasını aşağı yönlü kırdığını ve ons değerinde kısa vadeli düşüş trendinin içinde yer aldığını kaydeden Alan Yatırım değerli madendeki kısa vadeli dirençlerin bin 918 dolar ile bin 936 dolarda bulunduğunu, desteklerin ise bin 901 dolar ile bin 884 dolarda konumlandığını ifade etti.

Gram altın fiyatında ise orta vadeli yükseliş trendinin devam ettiğini ve gram değerinin kısa vadeli 471 lira 83 kuruştaki önemli desteğini aşağı yönlü kırdığını bildiren Alan Yatırım, gramdaki kısa vadeli dirençlerin 472 lira ile 476 lirada bulunduğunu, desteklerin ise 469 lira ile 465 lirada yer aldığını kaydetti.