Kategoriler
Ekonomi Gündem

Dolar kaç TL? 1 Kasım döviz kurları

Döviz kurları bugüne yükselişle başladı.

ABD Merkez Bankasının (FED) kararının ardından düşüşe geçen dolar kuru, haftanın son gününde hangi seviyelerde izliyor? FED’in faiz indirimi kararının ardından 5,69 seviyelerini gören dolar/TL, bugün saat 10.00 sıralarında 5,73 seviyelerinde takip ediyor. Ekim ayının son gününde 5.69 lira seviyeleri ile 5.72 lira seviyeleri arasında izlenen lira karşısındaki dolar, bugün 5,71 lira seviyelerinden 5,73 lira seviyelerine kadar yükseldi. 

Euro ise dün 6.35 lira seviyeleri ile 6.39 lira seviyeleri arasında seyrederken bu sabah 6,37 lira seviyesinden 6,40 lira seviyelerine kadar artış gözlemlendi. Euro/TL saat 10.11 sıralarında 6,40 seviyelerinde bulunuyor. 

Dolar kaç TL? 1 Kasım Cuma

Lira karşısındaki para birimleri bugüne yükselişle başladı. Piyasalar bugün Fitch’in açıklayacağı Türkiye’nin not değerlendirmesini bekliyor.

Enflasyon raporunun açıklandıktan sonraki gün dolar kaç TL oldu? FED’in faiz indirimi kararıyla düşüş yaşayan euro ve sterlin haftanın son gününde hangi seviyelerde izliyor? Doviz.com’dan edinilen bilgilere göre bugün saat 11.32’ten itibaren döviz kurları şöyle;

Dolar 5,73 lira, euro 6,39 lira, sterlin ise 7,42 lira seviyelerinden işlem görüyor.

Piyasaların gündeminde neler var?

Piyasalar tarafından beklenen enflasyon raporu dün açıklandı. Raporda yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 13.9 seviyesinden yüzde 12 seviyesine indirildi. Önümüzdeki yılın enflasyon beklentisi ise yüzde 8.2 olarak belirlendi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Uysal dünkü konuşmasında faiz indiriminin alanının azaldığını ifade etti.

Ekonomist Enver Erkan ise 2020 yılı için tek haneli enflasyon yönlendirmesini TCMB’nin faiz indirmeye devam edebileceğine dair mesaj olduğunu ifade etti. Kredi derecelendirme kuruluşu olan Fitch’in bu akşam, piyasalar kapandıktan sonra, Türkiye’nin not değerlendirmesini açıklaması bekleniyor.

Bugün, yurt içinde; imalat PMI endeksi takip edilecekken yurt dışında ise ABD’de tarım dışı istihdam verisi, imalat PMI ve ISM endeksleri piyasalar tarafından izlenecek.