Kategoriler
Ekonomi Gündem

Dolar kaç TL? 12 Aralık döviz kurları

Haftaya yükselişle başlayan dolar kaç TL? Dolar kuru bugün de yatay seyirle güne başladı. Dolar/TL bugün saat 10.54’e kadar en düşük 5,7989 seviyesini, en yüksek 5,8073 seviyesini gördü. Dün, dolar kuru lira karşısında yüzde 0,11 oranında değer kaybederek günü tamamladı.

Gece yarısı yükselişe geçen euro/TL ise saat 8.00’den itibaren düşüş yönünü aşağı yöne çevirdi. 12 Aralık saatler 0.00’ı gösterdiğinde 6,4609 seviyesinde işlem gören avro/TL saat 8.00’e kadar dalgalanarak 6,4753 seviyesine ulaştı.

Lira karşısındaki euro, saat 8.00 itibariyle aşağı yönlü hareket etmeye başladı. Avro kuru, saat 11.00 sıralarında aynı yöndeki hareketine devam ettiği görüldü. Dünkü kapanışta, lira karşısındaki avro, yüzde 0,21 oranında değer kazandı. 

Lira karşısındaki dolarda teknik açıdan 5,76 seviyesinin destek konumunda takip edileceğini belirten analistler, direnç konumu olarak 5,85 seviyesinin izleneceğini kaydetti.

Avronun durumunu yorumlayan Alan Yatırım, avrodaki kısa vadeli direnç seviyelerinin 6.4600 lira ve 6.4800 lira olduğunu; destek seviyelerinin ise 6,4400 lira ve 6,4100 olarak belirlendiğini kaydetti.

Dolar kaç TL? 12 Aralık Perşembe

Dolar kaç TL? Euro ve sterlin ne kadar? Doviz.com’dan edinilen bilgilere göre saat 11.47’den itibaren döviz kurları yaklaşık olarak şöyle;

Dolar 5,79 lira, euro 6,46 lira, sterlin 7,66 lira seviyelerinden işlem görüyor.

“Lira değer kaybetti”

ABD, dün, Türkiye’ye yönelik yaptırım öngören tasarısını kabul etti. 

Alan Yatırım, dünkü işlem gününe dair yorumunda “Jeopolitik risklerin yeniden gündeme gelmesi lira varlıklara yönelik risk iştahını baskı altında bırakıyor. TCMB’nin yarın açıklayacağı faiz kararı öncesinde lira, euro karşısında sınırlı bir şekilde değer kaybetti.” ifadelerini kullandı.

ABD Senatosu Dış ilişkiler Komitesi, Rusya’dan askerî sistemin alınması ve Barış Pınarı Harekâtı’ndan dolayı Türkiye’ye yönelik yaptırım öngören tasarıyı onayladı. Analistler, diplomatik ilişkilere ilişkin artan tedirginliklerin yurt içi piyasalardaki pozitif seyri sınırladığını belirtti.

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz indirimi kararını açıkladı. Beklenildiği gibi karar alan Fed, faiz oranlarını yüzde 1.50 ile yüzde 1.75 aralığında bıraktı. Banka, önümüzdeki yıla dair politika faiz öngörüsünü yüzde 1.9 seviyesinden yüzde 1.6 seviyesine düşürdü. Avro karşısındaki dolar, 1,11’in üzerine çıktı. Dolar/TL ise yatay seyirle izlemeye devam ediyor.

Öte yandan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) açıklayacağı faiz indirimi kararı piyasalar tarafından takip edilecek.