Kategoriler
Ekonomi Gündem

Dolar kaç TL? 13 Kasım döviz kurları

Saat 20.00’de yapılacak görüşme öncesinde dolar kaç TL seviyelerinde bulunuyor? Bu akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump’ın Beyaz Saray’da yapacağı görüşmenin piyasalar açısından önem taşıdığı belirtiliyor. Erdoğan ile Trump baş başa görüşecek ardından görüşmeler heyetler arasında devam edecek. 

Suriye’ye yönelik operasyonlar dahil olmak üzere birçok konu hakkında görüşülecek toplantı öncesinde dolar kuru bugün hafif bir düşüş gösterdi. Bu haftanın başından beri yatay bir seyir izleyen dolar/TL bugüne de 5,77 seviyesinden başladı. Ancak dolar kuru aşağı yönlü hareket ederek saat 12.52 sıralarında 5,76 seviyelerinde bulunuyor. Şu saatlere kadar en düşük 5.7618 seviyesini gören dolar/TL saat 12.53 sıralarında 5,7631 seviyesinde kaydedildi.

Piyasaları yatay seyirle takip eden lira karşısındaki euro ise aynı saatlerde 6,35 seviyelerinde bulunuyor. Euro kuru, 12 Kasım’da 6.35 seviyeleri ile 6.38 seviyeleri arasında piyasaları takip etti.

Lira karşısındaki dolarda teknik açından 5,7540 seviyesinin destek konumunda bulunduğunu bildiren analistler, direnç konumu olarak dolar/TL’de 5,7955 seviyesinin izlendiğini bildirdi.

Dolar kaç TL? 12 Kasım Salı

Döviz kurları haftanın üçüncü gününe de yatay bir seyirle başlarken dolar kaç TL seviyelerinde bulunuyor? Euro ve sterlin bu saatlerde hangi seviyelerde işlem görüyor? Saat 13.10’dan itibaren döviz kurları şöyle;

Dolar 5,76 lira, euro 6,34 lira, sterlin 7,40 lira seviyelerinden işlem görüyor.

Piyasaların gündeminde neler var?

Türkiye ile ABD arasındaki görüşmelerin kurların hareketi üzerinde belirleyici olacağı belirtiliyor. Washington’da yapılacak görüşmelerin Türk varlıkları üzerinde belirleyici olacağı kaydedildi. Gündemin ana maddesi Suriye’ye yönelik operasyonların yanı sıra 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefi ve S-400 konuları da görüşmenin gündeminde önemli yer alıyor.

Küresel piyasalarda ise yine ABD’deki gelişmeler bulunuyor.  ABD’deki enflasyon verisinin yanı sıra Almanya’daki enflasyon verisi de piyasalar tarafından takip edilecek. Bu akşam ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell ekonomiyle ilgili sunum yapacak.