Kategoriler
Proje Haberleri

Dolar kaç TL? 15 Kasım döviz kurları

Bugüne hafif bir yükselişle başlayan dolar kaç TL oldu?

Lira varlıklar açısından önem arz ettiği belirtilen ABD ile Türkiye’nin Washington’daki görüşmelerinde taraflar arasındaki olumlu söylemler, dolar kurundaki sınırlı düşüşü yaşatmıştı. Ancak görüşmelerin bazı konularda açıklık kazanmaması, görüşmenin döviz kurlarına etkisi kısıtlı oldu. 

Görüşmenin başladığı günün sabahında 5,76 lira seviyelerinde takip eden dolar kuru görüşmeler sonrasında 5,73 lira seviyelerine karar düşmüş ve bir süre boyunca 5,74 lira seviyelerinde bulunmuştu. Kısa bir süre sonra tekrar yükselişe geçen dolar/TL görüşme öncesindeki seviyelerine döndü. 14 Kasım’ı 5,7480 seviyesinde kapatan dolar/TL bugüne 5,7545 seviyesinden başladı.

Gün içerisinde en yüksek 5,77 lira seviyesini gören lira karşısındaki doların şu saatlere kadar en düşük 5,7457 seviyesini gördü.

Görüşmelerin ardından da yatay bir seyir izleyen lira karşısındaki doların teknik açıdan 5,73 seviyesinin altına inmesi durumunda destek konumu olarak 5,70 seviyelerinin gündeme gelebileceğini belirten analistler, direnç konumu olarak 5,79 seviyesinin yer aldığını aktardı.

Dolar kaç TL? 12 Kasım Salı

Döviz kurları haftanın son gününe de yatay bir seyirle başlarken dolar kaç TL seviyelerinde bulunuyor? Euro ve sterlin bu saatlerde hangi seviyelerde işlem görüyor? Saat 13.10’dan itibaren döviz kurları şöyle;

Dolar 5,76 lira, euro 6,34 lira, sterlin 7,40 lira seviyelerinden işlem görüyor.

Piyasaların gündeminde neler var?

ABD ile Türkiye arasındaki ilişkiler piyasalar tarafından yakından takip edilirken Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) 12 Aralık’ta açıklayacağı faiz indirimi kararı iç piyasaları yakından ilgilendiriyor. Yurt dışında ise ABD Başkanı Donald Trump’ın azledilmesine yönelik gelişmelerle beraber; ABD ve Çin arasındaki karşılıklı ticari yaptırımlardan doğan gerilimlerin çözülmesine dair ticaret görüşmeleri izleniyor. 

ABD ile Türkiye arasındaki görüşmeler olumlu bir havada seyretti ancak ABD’nin Ermeni Olayları’na yönelik iddiaları kabul etmesi ve ABD’nin Türkiye’ye yönelik yaptırımları gibi sorunların çözümünde görüşmelerde netlik kazanıldığına dair net mesajın alınmaması döviz kurlarında ancak bir düşüş yaşattı.