Kategoriler
Ekonomi Gündem

Dolar kaç TL? 25 Aralık döviz kurları

Döviz kurları bugün aşağı yönlü hareket etti.

Önceki kapanışını 5,9499 liradan tamamlayan dolar kuru, bugüne hafif düşüşle başladı. Önceki günkü kapanışta yüzde 0 değer kaybı yaşayan dolar/TL bugün saat 10.30 sıralarında en düşük 5,9307 seviyesini gördü. Piramit Menkul Kıymetler, kısa vadede yükseliş trendinin etkisinin devam ettiğini kaydetti.

Alan Yatırım, notunda, “ABD-Türkiye ilişkilerindeki belirsizlik, TCMB’nin faiz indirimlerine 2020 yılında devam edeceği beklentileri, düşen faizlere paralel olarak mevduat getirisinin azalması ve döviz tevdiat hesaplarına olan fon akımı TL varlıkları zayıflatıyor.” dedi.  

Lira son bir ayda dolar karşısında yüzde 4 değer kaybetti.

Yapı Kredi Yatırım ise “Küresel tarafta son 2 haftadır yükseliş eğiliminde olan Usd yükselişi/değerlenmesi güç kaybediyor. Dolar Endeksi (DXY) 97,70 seviyesinde işlem görüyor. ABD-Türkiye arasında diplomatik gerginlik söz konusu. Bu unsur fiyatlamada ana konu. Trump’ın Kongre’ye gönderdiği notun Türkiye lehine içeriğe sahip olması, bir miktar rahatlık sağladı. Diğer yandan Libya odaklı gelişmeler de TL için sınırlı olumsuz etki yapıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Dolar kurunda tekin açıdan 5,97 seviyesinin direnç konumunda bulunduğunu aktaran analistler, 5,90 seviyesinin kısa vadede destek konumu olarak takip edileceğini kaydetti. Bugün, dolar kuruyla beraber avro kuru da hafif aşağı yönlü hareketle seyretti. Önceki kapanışında 6.6029 liradan işlem gören kur, 5,59 liralara düştü.  avro/TL’de 6,61 lira ile 6,65 liranın direnç konumunda olduğunu kaydeden Yapı Kredi Yatırım,  6,55 liranın ve 6,52 liranın destek konumunda bulunduğunu aktardı.

Euro kurunun 6,59 liranın üzerinde kalması hâlinde seviyenin kurun lira aleyhindeki hareketini güçlendirebileceğini belirten Yapı Kredi Yatırım, yatay bir seyir beklediklerini açıkladı.

Noel tatilinden dolayı küresel piyasalardaki işlem hacmi bugün zayıf

Dolar kaç TL? 25 Aralık Çarşamba

Dolar kaç TL? Avro ve İngiliz sterlini ne kadar? Doviz.com’dan edinilen bilgilere göre saat 13.12’den itibaren döviz kurları yaklaşık olarak şöyle;

Dolar 5,93 lira, euro 6,59 lira, sterlin 7,71 lira seviyelerinden işlem görüyor.