Kategoriler
Ekonomi Gündem

Dolar kaç TL? 26 Eylül döviz kurları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD’deki temasları sürerken Dolar kaç TL oldu? Bulunduğumuz haftaya 5,70 liranın üzerinde başlayan dolar/TL, 5,68 lira seviyelerinde izliyor.

“Para politikasındaki hareket alanının önemli bir kısmını önden yüklemeli olarak kullandık.” ifadelerini kullanan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı (TCMB) Murat Uysal’ın gelebilecek faiz indirimi hakkında konuşması doların aşağı yönlü hareketini destekledi.

Lira karşısındaki dolar, 25 Eylül’ü 6,68 liradan kapatırken Perşembe gününe 6,69 liradan başladı. Kur, 26 Eylül’ün sabah saatlerinde en düşük 5.6682 liraya kadar inerken en yüksek 5.6967 lirayı gördü.

Dolar kaç TL? 26 Eylül döviz kurları

Dolar kaç TL? Euro ve sterlin kaç liradan işlem görüyor? Bugün saat 11.31’den itibaren döviz kurları;

Dolar 5,68 lira, euro 6,22 lira, sterlin ise 7,01 lira seviyelerinde izliyor.

ABD ile Türkiye arasındaki ilişkiler iyileşiyor

Türkiye ile ABD arasındaki temas sürerken aradaki ticari gerginlikler azalıyor. ABD ile Türkiye arasındaki ticaret hacminin “serbest ticaret anlaşması” paketi ile 10 milyar dolara çıkarılması hedefleniyor. Bu paket, ABD’den Türkiye’ye verilecek F-35 ve Patriot sistemlerinin yanı sıra çelik ve alüminyumdaki gümrük vergilerinin düşürülmesini ve serbest ticaret anlaşmasını da içeriyor.

ABD’nin Türkiye’ye ticari teklifte bulunacağı teklifi, dün, dolar/TL’deki düşüşü sağlamıştı. Geçtiğimiz pazartesiye 5,70 seviyesinin üzerinde başlayan lira karşısındaki dolar, ABD’den gelen haberlerle 5,68 seviyelerine kadar düştü.

Ata Yatırım Direktörü Cem Tözge ise Türkiye’nin ABD temaslarının piyasalar üzerinde olumsuz etki görülmediğini, dünkü olumlu havanın devam ettiğini belirtti.

“Kurda da 5.65-5.75 bandı geçerliliğini koruyor.” diyen Tözge, dün gerçekleştirilen TCMB’nin toplantısına değindi. “Enflasyondaki düşüşün şiddeti TCMB’nin önümüzdeki süreçte Uysal’ın dünkü toplantıda da bahsettiği gibi enflasyon ile uyumlu bir para politikasının nasıl gerçekleşeceği yönünde bize ipucu verecek.” diyen Cem Tözge, faiz indirimi sürecinin yavaşlasa da devam edeceğini belirtti. Ata Yatırım Direktörü, ayrıca, TCMB Para Politika Kurulunun 150 ile 200 arası baz puan indirim yapacağı tahmininde bulundu.