Kategoriler
Ekonomi Gündem

Dolar kaç TL? 5 Kasım döviz kurları

Ekim ayına ilişkin tüketici fiyat endeksinin (TÜFE) açıklanmasıyla dün 5,68 lira seviyelerine kadar düşen dolar kaç TL oldu? Döviz kurları haftanın ilk gününü düşüşle açtı ancak akşam saatlerinde tekrar yükseldi.

Dün 5,68 ile 5,71 seviyeleri arasında dalgalanan dolar/TL, TÜFE’nin sınırlı etkisinden sonra, ABD borsalarının açıldığı akşam saatlerinde 5,74 seviyelerine yükseldi. Bugüne tekrar düşüşle başlayan lira karşısındaki dolar, 5,73 seviyelerine geriledi ancak öğleden sonra tekrar yükselişe geçti. Saat 13.10 sıralarında dolar/TL, 5,74 seviyelerinde yukarı yönlü hareketini sürdürüyor.

Bloomberght’nin haberine göre; Şeker Yatırım, Dolar/TL’de 5,73 seviyesinin üzerindeki seyrin devam etmesi durumunda 5.79 seviyesinin; 5,79 seviyesinden sonra 5.85 seviyesinin direnç konumu olarak ön plana çıkacağı belirtiyor. Lira karşısındaki dolar, 5,73 seviyesinin altında takip ettiğinde ise 5.66 seviyesinin ve 5.60 seviyesinin destek noktası olarak izlenebileceği belirtti.

Dinamik Menkul Değerler, dolar/TL’nin 5.7680 seviyesi olan ana direnci altında izlemeye devam ettiğini, kurun bu seviyede kalması durumunun liranın yararına olabileceğini ve fiyatların 5.6030 destek konumuna doğru gidebileceğini kaydetti.

Bugün ABD’de yapılacak Halkbank davası ile ABD ile Türkiye ilişkilerindeki gidişatın lira varlıklarındaki fiyatlamalarda etkili olacağı aktarılıyor.

Dolar kaç TL? 5 Kasım Salı

Düşüşle başlayan 4 Ekimin akşam saatlerinde yükselen döviz kurları bugüne de hafif düşüşle başladı.

Dün akşam saatlerinde yükselişe geçen dolar kaç TL oldu? Bununla birlikte euro ve sterlin haftanın ikinci gününde piyasaları hangi seviyelerde takip ediyor? Doviz.com’dan edinilen bilgilere göre bugün saat 13.10’dan itibaren döviz kurları şöyle;

Dolar 5,74 lira, euro 6,40 lira, sterlin ise 7,41 lira seviyelerinden işlem görüyor.

Dünya Bankasının tahmini “sıfır büyüme”

Dünya Bankasının yaptığı Türkiye’nin büyüme tahmini değişmedi. Banka, Türkiye’nin bu yılın sonunda büyümeyeceğini, 2020 yılının sonunda ise yüzde 3 oranında büyüme gerçekleşeceğini kaydetti. Dünya Bankasının tahminlerine göre gayrı safi yurt içi hasılanın 2021 yılında yüzde 4 olarak gerçekleşmesi bekleniyor.