Kategoriler
Ekonomi Gündem

Dolar kaç TL? 8 Kasım döviz kurları

Döviz kurları güne yatay seyirle izliyor. 

Dün önceki kapanışına göre yatay seyirle izleyip 5,73 seviyeleri ile 5,76 seviyeleri arasında izleyen lira karşısındaki dolar bugüne de yatay bir seyir ile başladı. Dünü 5,75 seviyesinde kapatan dolar/TL bugün saat 11.34 sıralarında 5,75 seviyelerinde izliyor. Dolar kuru bu gece en yüksek 5,7614 lira seviyesini, en düşük ise 5.7479 seviyesini gördü. 

Uzmanlar, lira karşısındaki dolarda destek konumu olarak izlendiği belirtilen 5,7420 seviyesinin altında kapanışların olması hâlinde dolar kurundaki düşüşün ivme kazanacağını ve dolar/TL’de 5,68 seviyesinin destek konumuna gelmesinin gündeme gelebileceğini kaydetti.

Euro/TL dün bulunduğu seviyelere göre hafif bir düşüşle takip ediyor. Günü yüzde 2.37 oranındaki bir artışla 103 bin 544 puan seviyesinde tamamlayan BIST 100 Endeksi ise saat 11.39 sıralarında 103 bin 83 puanda bulunuyor.

Dolar kaç TL? 8 Kasım Cuma

Son günlerde 5,68 seviyelerini gördükten sonra yükselen döviz kurları bugün de yatay bir seyir izliyor.

Dolar kaç TL oldu? Yanı sıra euro ve sterlin haftanın üçüncü gününde şu saatlerde hangi seviyelerde bulunuyor? Doviz.com’dan edinilen bilgilere göre bugün saat 11.52’den itibaren döviz kurları şöyle;

Dolar 5,75 lira, euro 6,36 lira, sterlin ise 7,98 lira seviyelerinden işlem görüyor.

Piyasaların gündeminde neler var?

Piyasaların gündeminde ABD ile Türkiye ilişkilerinin yanı sıra küresel çapta gelecek haberler bulunuyor. Hazine’nin beş yıl vadeli tahvil ihracına dün, 200 yabancı yatırımcının katılım gösterdiğini ve ihraç tutarının üç katından fazla talep geldiğini ifade eden uzmanlar, bu talep miktarının 2015 yılının nisan ayından beri gerçekleştirilen tahvil ihraçları içinde en yüksek miktar olduğunu belirtti.

Uzmanlar, bu gelişmelerin lira varlıklara olumlu yönde yansıdığını aktardı.

Yurt içi piyasalardaki bugünkü gündem yoğunluğunun zayıf olduğunu belirten analistler yurt dışında ise ABD’de toptan eşya stokları ve Michigan Üniversitesinin tüketici güven endeksi verilerinin takip edileceğini belirtti.