Kategoriler
Ekonomi Gündem

Dolar kaç TL? Güncel döviz kurları

Bugün dolar kaç TL? 23 Eylül’e düşüşle başlayan dolar tekrar yükselmeye başladı. Bugün 5,74 seviyelerinde güne başlayan dolar/TL, düşüşle 5,72 seviyesine indi ardından 5,73 seviyesine yükseldi.

Dolar kuru bugünün sabah saatlerinde en yüksek 5.7484, en düşük ise 5.7178 seviyesini test etti.

Uzmanlar, teknik açıdan lira karşısındaki dolarda 5,7660 seviyesinin direnç konumunda bulunduğunu belirtirken 5,70 liranın altında kapanış olması durumunda ise 5,6580 seviyesinin destek olarak belirleneceğini ifade etti.

Dolar kuru geçtiğimiz haftayı 5,70 liranın üzerinde yüzde 0.8 artışla kapattı.

Dolar kaç TL? 23 Eylül döviz kurları

Dolar kaç TL? Euro ve sterlin kaç liradan işlem görüyor? Bugün saat 12.28’den itibaren

Dolar 5,73 lira, euro 6.29 lira, sterlin ise 7.12 lira seviyelerinde izliyor.

FED beklenen etkiyi yapmadı

Piyasalar Merkez bankalarının faiz indirimi kararına odaklanmıştı. ABD Merkez Bankasının (FED) faiz indirimi kararı beklenilen düzeyde oldu ancak, kararın açıklanmasından sonra FED Başkanı Jerome Powell’ın açıklaması kurun yeniden yükselmesine neden oldu. FED’in gelecek faiz indirimleri için net sinyal vermemesi doların yükselmesine sebep oldu.

Öte yandan yeniden ateşlenen ticari gerilimlere ilişkin ABD ile Çin arasındaki görüşme yapılacağının duyurulması piyasaları biraz olsun rahatlatmıştı.

Washington’da yapılan ABD ile Çin arasındaki görüşmelerin verimli olduğunun belirtilmesi üzerine küresel piyasalardaki risk iştahının dengelenmesini destekledi.

Bugün yurt içinde gündemin sakin olduğunu belirten uzmanlar, yurt dışında ABD ve Avrupa’da açıklanacak imalat sanayi PMI verileri ile New York’ta devam eden Birleşmiş Milletler 74’üncü Genel Kurulundan gelecek bilgilerin piyasalar tarafından izleneceğini kaydetti.

Bu hafta ise piyasalar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD ziyaretiyle birlikte dördüncü madde görüşmeleri kapsamında IMF heyetinin temaslarını izleyecek.

Analistler, ayrıca, küresel piyasalardaki risk iştahının Hong Kong’daki sivil karışıklık, Orta Doğu’daki gerginlikler ve ABD ile Çin arasındaki ticari gerilimlerden doğan endişeler nedeniyle kırılgan bir durumda olduğunu aktardı.