Kategoriler
Ekonomi Gündem

Dolar kurunda artış… 11 Kasım döviz kurları

Döviz kurları haftanın ilk gününü sınırlı bir yükselişle açtı.

Geçtiğimiz haftanın son gününü yüzde 0,28 oranındaki yükselişle 5,7639 lira seviyelerinde tamamlayan dolar kuru, bugün saat 12.45 sıralarında 5,77 lira seviyelerinde takip ediyor.

Bugün sınırlı yükseliş yaşayan dolar/TL, bu sabah en düşük 5.7612 seviyesine inerken en yüksek 5.7955 seviyesine ulaştı.

Dolar karşısındaki lirada teknik açıdan 5,74 seviyesinin destek konumunda bulunduğunu belirten analistler, dolar kurundaki direnç seviyesinin ise teknik açıdan 5,80 lira olarak belirlendiğini aktardı. 

Dolar kaç TL? 11 Kasım Pazartesi

Dolar kaç TL oldu? Dolar kurunun yanı sıra euro ve sterlin haftanın ilk gününde öğle saatlerinde hangi seviyelerde bulunuyor? Doviz.com’dan edinilen bilgilere göre bugün saat 13.11’den itibaren döviz kurları şöyle;

Dolar 5,7799 lira, euro 6,3763 lira, sterlin ise 7,4039 lira seviyelerinden işlem görüyor.

Piyasalardaki önemli veri akışı

Analistler, bugün yurt dışında İngiltere’deki üçüncü çeyrek döneme ait büyüme, sanayi üretimi ve dış ticaret dengesi verilerinin izleneceğini aktardı.

Bugün yurt içinde bir önemli veri akışı bulunmazken bu hafta içerisinde gerçekleşecek etkinliklerin önem taşıdığı belirtiliyor.

Çarşamba günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile görüşecek. ABD’de gerçekleşecek görüşme lira varlıkları üzerinde etkileyici olarak. Erdoğan ile Trump geçtiğimiz hafta telefon aracılığıyla iletişim kurmuştu.

BloombergHT’nin haberine göre; Marbaş Menkul Değerler FX Müdürü Soner Kuru, bu haftaki lira varlıklarının tamamen ABD’de yapılacak görüşmeye odaklandığını ve bu görüşme gerçekleşinceye kadar piyasalardaki gidişatın tahmin edilemeyeceğini kaydetti.

“Kurda 5.68’lerden başlayan bir değerlenme süreci var. Bu haftaki görüşmeler öncesi dolar lehine hareket devam edebilir ama negatif bir haberle dolarda yukarı yönlü hassasiyet daha fazla olabilir, dikkatli olmak lazım.” değerlendirmesinde bulunan Kuru, Erdoğan ve Trump arasındaki görüşmenin olumlu sonlanması durumunda dolar/TL’nin 5,70 seviyesinin altına gelgitler yapabileceğini kaydetti.