Kategoriler
Ekonomi Gündem

Dolar/TL dün yükselişe geçti… 26 Kasım döviz kurları

Dün Ankara’da füze savunma sistemlerinin test edilmesi haberlerinden sonra döviz kurları yükselişe geçti. Dün 5,70 seviyelerinden 5,75 seviyelerine çıkan dolar/TL, bugün, yatay bir seyirle piyasaları izliyor. Gelişmekte olan ülkeler arasında en çok fazla değer kaybeden para birimi lira oldu. Dolar kuru, bugüne 5,74 seviyelerinden başlayarak yukarı yönlü hareket etti.

Ata Yatırım’da görevli Direktör Cem Tözge, dolar kurundaki seyir tahminini Bloomberg HT ile paylaştı. Tözge, birkaç gün boyunca dolar/TL’nin 5.70 seviyesi ile 5.75 seviyesi arasında takip edebileceğini aktardı.

Analistler lira karşısındaki dolarda teknik açıdan 5,70 seviyesinin destek konumunda olduğunu belirten analistler, dolar kurunda 5,7650 liranın ise direnç durumunda bulunduğunu kaydetti.

Döviz kurları… 26 Kasım Salı

Dün yukarı yönlü tırmanan dolar fiyatı, öğle saatlerinde kaç liradan işlem görüyor?

Bugün yatay bir seyirde izleyen Dolar kaç TL seviyelerinde bulunuyor? Dolar kuruyla beraber euro ve sterlin piyasaları hangi seviyelerde izliyor? Saat 12.07’den itibaren döviz kurları şöyle;

Dolar 5,75 lira, euro 6,33 lira, sterlin 7,41 lira seviyelerinden işlem görüyor

Küresel ve yerel gündem maddeleri neler?

Ülke piyasalarındaki veri akışı bugün zayıf olurken Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Uysal’ın yarın İstanbul Sanayi Odası Meclisi’nde yapacağı konuşma piyasalar çevresinde önem taşıyor. TCMB Başkanı Uysal’ın yarınki konuşmasında aralık ayındaki faiz indirimi kararı hakkında mesajlar bekleniyor.

Dün Rusya’dan gelen S-400 sisteminin Başkent’te test edilmesi, ABD ile Türkiye arasındaki ilişkiyi zedeleyeceğine dair endişeyle dolar kuru yükselişe geçti.

Analistler, Almanya’da tüketici güven endeksinin, ABD’de toptan eşya stoklar verisinin, Richmond Fed sanayi endeksinin ve tüketici güven endeksinin piyasaların bugünkü gündeminde olduğunu kaydetti.

Öte yandan ABD ile Çin arasındaki karşılıklı gümrük yaptırımlarıyla artan ticaret gerilimlerinin çözümüne yönelik görüşmelerden gelecek haberler piyasalar açısından önem taşıyor.