Kategoriler
Ekonomi Gündem

Dolar yükseliyor mu? 25 Eylül döviz kurları

Döviz kurları herkes tarafından merak ediliyor. Yatırımcılar, ürün veya hizmet alacaklar, yurt dışına çıkacaklar “dolar kaç TL?” sorusunu soruyor.

ABD ile Türkiye ilişkilerine dair dün gelen haberle lira karşısındaki dolar, 5,70 seviyesinin üstündeyken 5,68 seviyesine kadar düşüş gösterdi.

Rusya ile S-400 askerî savunma sistemi için görüşmeler, ABD ile Türkiye arasında gerilim yaratmıştı. Dün ABD’den gelen olumlu haberlerle beraber dolar kuru da düşüş gösterdi.  İki ülke arasındaki ticaret hacmini 100 milyar dolara çıkarılması amaçlayan “serbest ticaret anlaşması” paketinin ABD tarafından Türkiye’ye sunulması bekleniyor.

Dün 5,68 seviyelerinde seyreden doların bu sabah saatlerinde tekrar 5,71 seviyelerine çıktı ancak 5,69 seviyelerine düştü.

Lira karşısındaki dolarda teknik açıdan 5,6580 seviyesinin destek konumunda olduğunu belirten uzmanlar, 5,7450 seviyesinin ise direnç konumunda bulunduğunu kaydetti.

Dolar kaç TL? 25 Eylül döviz kurları

Dolar, euro ve sterlin kaç liradan işlem görüyor? Bugün saat 11.53’den itibaren döviz kurları;

Dolar 5,69 lira, euro 6,27 lira, sterlin ise 7.08 lira seviyelerinde izliyor.

Trump’a soruşturma başlatıldı

Dün olumlu gelişmelerle birlikte dolar/TL kurunda düşüş yaşanırken gelişmiş ülkelerin para birimleri arasında, TL, dolar karşısında en çok değer kazanan para oldu.

Bugün yurt içinde ve yurt dışında veri akışı sakinken Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal’ın Ankara Sanayi Odası’ndaki yapacağı açıklamalar da bugün piyasalar tarafından izlenecek. Piyasalar, ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD’deki ilişkilerini takip etmeye devam ediyor.

Öte yandan ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin, ABD Başkanı Donald Trump’ın azledilmesi için resmî girişimde bulunmasının piyasaların gündeminde olduğunu belirten uzmanlar, bunun yanı sıra İngiltere’deki Anayasa Mahkemesi’nin Başbakan Boris Johnson’ın parlamentoyu tatil etme kararının hukuka aykırı olduğuna hükmetmesinin ardından İngiltere merkezli haber akışının da piyasaların odak noktası olduğunu ifade etti.

Trump’ın azledilmesi için soruşturma başlatılması küresel risk iştahını geri çekerken dolar ise açıklama sonrası değer kaybına direnmeye çalışıyor.