Kategoriler
Ekonomi Gündem

Dolarda düşüş… 4 Kasım döviz kurları

Döviz kurları güne aşağı yönlü hareketle başladı.

Geçtiğimiz haftayı 5,77 seviyelerini gördükten sonra haftayı yaklaşık 5,71 seviyelerinde tamamlayan dolar/TL, yeni haftaya düşüşle başladı. Bugün sabah saatlerinde 5,70 seviyesinin altında seyreden lira karşısındaki dolar, öğle saatlerine kadar en düşük 5,68 seviyelerine kadar gerilerken en yüksek 5.7119 seviyesine ulaştı.

Saat 11.58 sıralarında dolar kuru, 5,69 seviyelerinde aşağı yönlü hareket ediyor. Euro/TL ise aynı saatte 6,36 seviyesinde gündemi takip ediyor.

Teknik açıdan dolar/TL’de 5,70 seviyesinin altında kapanışların olması hâlinde düşüşün hız kazanacağını belirten analistler, böyle bir kapanışta 5,6420 seviyesinin destek konumunda bulunacağını; direnç durumu olarak 5,77 seviyesinin takip edileceğini aktardı.

Fitch Ratings’in Türkiye’nin kredi notunu BB olarak değerlendirmesi ve yedi yıl aradan sonra Fitch’in Türkiye’ye yönelik olumlu bir karar alması analistler tarafından Lira varlıklarını pozitif olarak ayrıştığını belirtti. 

Dolar kaç TL? 1 Kasım Cuma

Döviz kurları bugüne düşüşle başladı. 

Dolar kaç TL oldu? Euro ve sterlin haftanın ilk gününde hangi seviyelerde izliyor? Doviz.com’dan edinilen bilgilere göre bugün saat 12.21’den itibaren döviz kurları şöyle;

Dolar 5,70 lira, euro 6,36 lira, sterlin ise 7,37 lira seviyelerinden işlem görüyor.

Gelişmekte olan para birimleri olumlu etkileniyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının Para Politika Kurulu (PPK) 2019 yılının son toplantısından çıkacak karar, piyasalar tarafından merak ediliyor. Aralık ayında toplanacak olan PPK’nin politika faizi hakkındaki kararı izlenecek.

Yurt dışında ise küresel PMI verileri piyasalar açısından büyük önem taşıyan gündem konularından biri durumunda. 

Analistler, küresel çaptaki sıkı para politikasının bırakılması; ABD Merkez Bankası tarafından gelenler başta olmak üzere likiditeyi artıracak faiz indirimleri, Brexit ihtimalinin azalması ve Çin ile ABD arasındaki ticaret görüşmeleri konusundaki gidişata ilişkin iyimser havanın oluşması gibi gelişmelerin lira gibi gelişmekte olan ülke paralarının olumu yönde etkilenmeye yardımcı olduğunu kaydediyor.