Kategoriler
Ekonomi Gündem

Dolarda yüzde 1’lik düşüş… 23 Ekim döviz kurları

Dün akşam saatlerinde döviz kurları düşüş yaşadı. Yüzde 1 oranında düşüş yaşayan doların yanı sıra lira karşısındaki euro ve sterlinde de düşüş gözlemlendi.

5,84 lira seviyelerinde dolaşan dolar, dün Rusya ile mutabakata varılmasının ardından sert bir düşüş yaşadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Federasyonu Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Vladimiroviç Putin arasındaki görüşme sonrasında döviz kurları, aşağı yönlü hareket etti. Saat 10.57 sıralarında 5,78 sıralarında izleyen dolar/TL, dün akşam saatlerinde yüzde 1 oranındaki düşüşle 5.7883 liraya kadar geriledi.

Bugün, 5,80 seviyelerinde başlayan lira karşısındaki dolar, bulunduğu seviyelerin altına düştü. Saat 11.04 sıralarında euro/TL 6,44 seviyelerinde, sterlin/TL ise 7,44 seviyelerinde piyasaları takip ediyor. Lira karşısındaki euro, dün 6,50 seviyesinin, İngiliz sterlini ise 7,56 seviyesinin üstündeydi.

Dolar kaç TL? 23 Ekim Çarşamba

Rusya ile anlaşmaya varılmasından sonraki gün dolar kaç TL oldu? Dolar kuruyla beraber Euro ve sterlin hangi seviyelerde izliyor? Doviz.com’dan edinilen bilgilere göre bugün saat 11.42’den itibaren döviz kurları şöyle;

Dolar 5,78 lira, euro 6,43 lira, sterlin ise 7,44 lira seviyelerinden işlem görüyor.

Putin ile olan neleri içeriyor?

Erdoğan ile Putin arasındaki görüşmede mutabakata varıldı. Görüşme içerisinde geçtiğimiz hafta yapılan ABD ile Türkiye arasındaki mutabakat içerisindeki madde de yer aldı. Ankara’da ABD ile görüşmeler sonucunda Tel Abyad ile Rasulayn arasında, 120 kilometrelik alanda, 32 kilometre derinliğinde oluşturulacak olan güvenli bölgenin oluşturulmasına yönelik karar, uygulanmaya devam edileceği “Tel Abyad ve Rasulayn’ı içine alan 32 kilometre derinliğindeki mevcut Barış Pınarı Harekâtı alanındaki yerleşik statüko muhafaza edilecektir.” ifadeleriyle belirtildi.

Varılan mutabakatta Adana Anlaşması da yer aldı. Suriye hükûmeti ile 1998 yılında imzalanan ancak 2011 yılından beri fiilen uygulanmayan bu anlaşmanın uygulanmaya başlanması için çalışmalara başlanacak. Ayrıca, mutabakata göre, Rusya ve Türkiye birlikleri ortak devriye düzenleyecek. Mutabakatta “Aynı saat itibarıyla, mevcut Barış Pınarı Harekat alanı sınırlarının batısı ve doğusunda 10 km derinlikte Kamışlı şehri hariç Türk-Rus ortak devriyeleri başlayacaktır.” kararı yer aldı.

Merkez Bankası yarın toplanacak

İç piyasalarda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) Para Politikası Kurulunun (PPK) faiz indirimi kararı bekleniyor. TCMB’nin faiz indirimi beklentisinin lira üzerinde baskıyı artırdığı belirtiliyor.