Kategoriler
Gündem

Dudullu-Bostancı Metrosu yıl sonu hizmette!

İstanbul’un Anadolu yakasında inşaatı tamamlanmakta olan Dudullu-Bostancı Metrosunun bu yılın son aylarında hizmete girmesi hedeflenmektedir. 2.2 milyon kişiye kolaylık sağlayacak metro hattı saatte 44 bin yolcu taşıma kapasitesine sahiptir. İBB’nin resmi web sitesinde yer alan habere göre; İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin  (İBB) üstlendiği, Anadolu yakasında Kadıköy,Maltepe, Ataşehir ve Ümraniye ilçelerini birbirine bağlayacak Dudullu-Bostancı metro hattı inşaatının büyük bir bölümü tamamlandı.

Dudullu-Bostancı Metrosu bu yılın son aylarında hizmete giriyor

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu geçen günlerde Dudullu’da bulunan Raylı Sistemler Depo Bakım ve Kontrol Merkezi’nde incelemeler yaptı. İmamoğlu, yapılan çalışmaların son gaz sürdüğünü dile getirdi. Ayrıca 2022 sonundan sonra saatte 44 bin yolcuya hizmet edeceği tahmin edilen bu hattı açmayı planladıklarını duyurdu.

Metro 13 İstasyonlu Olacak

Dudullu-Bostancı metrosunun uzunluğu toplam 14.3 kilometredir. Ayrıca, “Bostancı, Emin Ali Paşa, Ayşe Kadın, Kozyatağı, Küçükbakkalköy, İçerenköy, Kayışdağı, Mevlana, İmes, Modoko-Keyap, Dudullu, Huzur, Parseller” olmak kaydıyla 13 istasyondan oluşmaktadır.

Ayrıca Anadolu yakasında bulunan en önemli metro hatlarını birbirine bağlamaktadır. Birbirine bağladığı istasyonlar şu şekildedir ;” Bostancı istasyonundan  Marmaray  hattına, Kozyatağı istasyonundan Kadıköy-Kartal-Tavşantepe hattına, Dudullu istasyonu ile Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy hattı”. Ayrıca metro hattı Bostancı istasyonu ile deniz ulaşımına da entegre edilmiştir.

74 Milyon Euro Öz Kaynak Sağladı

İBB eski yönetimi Dudullu-Bostancı metrosunun yapımını finansal kaynak bulamadığı gerekçesiyle 2019’un ilk aylarında durdurdu. Ayrıca İBB Raylı Sistemler Daire Başkanı Serdar Küçük, yapılan projeye yönelik açıklamalar yaptı.

Küçük “Sayın İmamoğlu bu önemli hattın daha fazla durmaması ve bir an önce hizmete açılması için İBB bütçesinden yaklaşık 74 milyon euroluk öz kaynak yaratarak hattın çalışmalarını Temmuz 2020’de başlattı. 2019’da %60 ilerleyen projede şu anda yaklaşık %85 fiziki ilerlemeye ulaşıldı” diye konuştu. Sürücüsüz ve tam otomatik olacak şekilde tasarlanan Dudullu-Bostancı metrosunda test sürüşleri Nisan 2022 itibariyle başlayacak.

Diğer gündem haberler için tıklayınız…