Kategoriler
Ekonomi Gündem

Düşüyor… Euro ne kadar? Bugünkü döviz kurları…

Enflasyon verilerinin beklenilenden daha düşük rakamlarda olmasının da etkisiyle kurlarda sert bir düşüş gerçekleşti. Bugün euro ve dolar kaç lira üzerinden işlem görüyor?

Bu haftanın başına 5,83 seviyesinde başlayan dolar/TL, bugün 5,69 seviyelerinde izliyor. Dolar, dünü 5,83 seviyesinden düşerek 5,72 liradan kapatmıştı.

Dolar/TL’de dün düşüşle kapatırken lira ise günü yüzde 1 seviyelerinde prim yaparak kapattı.

Lira karşısında dolar, bugüne 5,7250 seviyesinden başlayarak 5,69 seviyelerine kadar düştü. Euro ise 6,23 lira seviyelerinde izliyor.

Beklenenden daha iyi olan büyüme ve enflasyon verilerinin de etkisiyle dolar/TL, sert bir şekilde düşerken piyasalar, bugün, ihracat rakamlarını izleyecek. Yarım puan daha iyi gelen enflasyon verileri doların lira karşısındaki hızlı düşüşünü sağladı.

Euro ve dolar kaç TL? 4 Eylül döviz kurları

Saat 10.36 itibariyle dolar 5,67 lira, euro 6,23 lira, İngiliz sterlini 6,89 lira seviyelerinde izliyor. Dolar ve euro ile beraber spot altının fiyatında da düşüş görülüyor.

Hafta sonu gerçekleşecek olan ABD’deki tarım dışı istihdam verileri ve ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’ın konuşmasının ardından 12 Eylül’de açıklanacak olan faiz kararı piyasalar açısından önem taşıyor.

Son günlerde 99 puanın üzerinde seyreden dolar endeksi 98 seviyelerine inmesiyle birlikte döviz kurlarında düşüş gerçekleşti. Dolar ve euronun yanı sıra gösterge 10 yıllık tahvil getirisinde 40 baz puandan fazla düşüş meydana geldi.

TMCB’ye Faiz indirimi için daha fazla fırsat doğdu

Enflasyon rakamlarının beklenilenin altında gerçekleşmesi; tüketici fiyatlarında ağustos ayında aylık bazda yüzde 0,86 oranın artış görülürken baz etkisi nedeniyle yıllık TÜFE oranı ise yüzde 16,65’ten yüzde 15,01 seviyesine düştü. Uzmanlar, bunun, 12 Eylül’de toplanacak olan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kuruluna faiz indirimi konusunda daha fazla imkân tanıdığını söylüyor.

ABD ile Çin arasındaki ticari gerilimler, Suriye’deki jeopolitik riskler, anlaşmasız Brexit piyasaları etkilkeyen diğer konular arasında yerini alıyor.