Kategoriler
Ekonomi

Ekonomik Kriz Büyüyor

Salgın hastalığın yarattığı ekonomik çöküşün önüne geçmek isteyen Amerikan Merkez Bankası’nın (FED) yaptığı açıklamalar endişeleri azaltmış görünmüyor. Bunun açıkça nedeni olarak petrol ile başlayan sorunun virüs ile hız kazanmasıyla ABD’nin içine girmiş olduğu ekonomik sıkıntı olarak söylenebilir.

Amerikan Merkez Bankası (FED) önümüzdeki günlerde yapmış olduğu açıklama ile tüm dünyayı şaşırtmış ve faizleri sıfıra indirdiğini açıklamıştı. Fakat bu endişelerin önüne geçmeye yetmediği gibi kriz giderek büyüyor.

Gelişmiş ülkelerin merkez bankalarının da destek verdiği finansal yardımlar görülen o ki, endişeleri bitirmedi. 700 milyar dolar tahvil yapılacağı haberleri diğer ülkeleri rahatlatmış görünmüyor. Ameripirise Financial Baş Analisti David Joy, Reuters’a konuşarak; Fed için yapabileceği tüm açıklamaların yerinde olduğunu ve onları bir kez olsun suçlu görmediğini söyledi. Ülkelerin yardım konusunda endişelerinden bahseden Joy, mali yardımların gelmeyeceği endişesinin yarattığı panikten bahsetti.

Merkez bankaları piyasalardaki baskıyı rahatlatmak amacıyla düşük maliyetli dolar sağlayacaklarını açıkladı. Bu haberler Türkiye’de salgının büyümesiyle birlikte önemini korurken, küresel endişeye dahil oldu.