Kategoriler
Emlak Haberleri Manşet

Elâzığ’da kiralar arttı, soruşturma başlatıldı!

Depremin ardından Elâzığ’daki konutlar yoğun talep gördü. Bu sürede şehirdeki ev kiraları iki katına çıktı. Elâzığ Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili soruşturma başlattı.

Sivricek merkez üssünde meydana gelen depremden birçok il etkilendi. Elâzığ ve Malatya’da ağır kayıplar yaşanırken diğer illerde iki yurttaş, depremde kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi. Elâzığ’da meydana gelen 6.8 depremde çok sayıda bina yıkılırken bazı binalara da ağır ve orta hasarlı raporu verilerek kullanımı yasaklandı.

Sözcü gazetesinden Evren Demirdaş’ın haberine göre; deprem öncesinde 700 lira ile bin 500 lira arasında olan daire kiraları, bir hafta içinde 2 bin liraya kadar arttı. Evine giremeyen depremzedeler; çadır, okul, spor salonu, cami ve misafirhane gibi alanlarda konaklamaya başladı.

Elâzığ’da hava sıcaklıkları eksilere düşerken durumu yaşayan bir depremzede “Deprem öncesi bin lira olan ev için 2 bin lira talep ediyorlar. Depremzedelere yardım etmek yerine bu durumu birçok ev sahibi maalesef fırsata çevirdi. Depremden sonra bir de fırsatçılar yüzünden mağdur duruma düştük.” sözleriyle yakındı.

İşlem başlatıldı

Depremi fırsat bilip kiraladığı evin fiyatını yükselttiği belirtilen mülk sahiplerine yönelik işlem yapılacağı belirtilmişti.

Kanal Fırat televizyonunun canlı yayınına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “Kira fiyatlarında olan artışın takibini yapıyoruz. Fahiş fiyat arttıranlarla ilgili bakanlıklarımız, savcılıklarımız gerekli denetimleri yapıyorlar. Ben Elâzığ’ın genelinde olduğunu düşünmüyorum. Belki birkaç fırsatçı çıkabilir. O fırsatçılarla ilgili gerekli işlemi yapacağız.” ifadelerini kullanmıştı.

Elâzığ Cumhuriyet Başsavcılığı, konuyla ilgili soruşturma başlattı. Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, basına yansıyan haberler üzerine ilgili mülk sahipleri hakkında 6502 Sayılı Yasa ve yasal mevzuat kapsamında araştırma ve soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Köse “24.01.2020 tarihinde ilimizde meydana gelen deprem sonrasında evlerinde hasar olan vatandaşlarımızın kiralık ev arayışına girdiği, ancak ev kiralarında fahiş miktarda artış olduğu yönünde basına yansıyan haberler üzerine ilgililer hakkında 6502 Sayılı Yasa ve yasal mevzuat kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığımızca re’sen araştırma ve soruşturmaya başlanmış olup; Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadelerini kullandı.