Kategoriler
Proje Haberleri

Eminevim’de bir ayda 1000 konut teslimatı

Konut satışlarında son aylarda kur ve faiz nedeniyle yaşanan durgunluk, faizsiz sistemle konut alma taleplerini yükseltti. Geçen senenin aynı dönemine göre haziran ayında konut satışları yüzde 48 düştü. Eminevim’in faizsiz konut edindirme sistemi olan Elbirliği, son 6 ayda yüzde 34 oranında büyüdü. Temmuzda ise bu sistemle konut sahibi olanların sayısı ilk kez 1000’nin üzerine çıktı.

Temmuzda bir ayda toplam 1006 konut teslimatı gerçekleştiren sistem, bugüne kadar toplam 145 bine yakın kişiyi ev ve otomobil sahibi yaptı. Eminevim Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün, sistemin konut satışlarında başarılı bir alternatif olarak kabul edilmesi gerektiğini söyledi.

Eminevim‘de yıllık 250 milyon TL nakit akışı

Emin Üstün, konut sektöründe faizsiz sistemle yapılan alımların her geçen gün arttığını kaydetti. Üstün “Türkiye’de Eminevim’in öncüsü olduğu faizsiz ev almaya dayalı Elbirliği Sistemi bu yılın ilk yarısında yüzde 34 büyüme kaydetti. Yılın ilk yarısında ev ve araç olmak üzere toplam 10 binin üzerinde teslimat yaptık. Temmuz ayında ise bugüne kadar 900’leri aşan konut teslimat sayımız ilk defa 1000’nin üzerine çıktı. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz teslimatlarla 145 bine yakın aileyi ev ve otomobil sahibi yaparken her ay 1.800’ü aşkın teslimatla piyasaya ve Türkiye ekonomisine yaklaşık 250 milyon TL’lik nakit akışı sağlıyoruz. Sistemin konut satışlarında gösterdiği bu başarı, sektörde yaşanan soruna bir çözüm sunabileceğini ortaya koyuyor” dedi.

Üstün, konut sektöründe son aylarda yaşanan daralmaya rağmen Elbirliği Sistemi’ne yoğun talep olduğunu vurguladı. Emin Üstün, “Artan kurlar ve faiz oranları, ev almayı zorlaştırıyor ve bu nedenle konut satışlarında önemli bir daralma yaşanıyor. Aynı sektörde bir yanda daralma yaşanırken bir yanda da faizsiz ev alma sistemleriyle konut alımına ilgi artıyor. Faizsiz gerçekleştirilen ev alma sisteminin en başarılı örneği, konut satışlarına iyi bir alternatif sunan Elbirliği Sistemi’dir. Bugün sistemimizle 5 dakikada bir, günde ise 84 teslimat yapılıyor” diye konuştu.