Kategoriler
Emlak Haberleri Emlak Konut Haberleri Kampanyalar Manşet

Emlak Konut kampanyasına yenisi daha eklendi

Emlak Konut GYO, pandemi sürecindeki ekonomik kalkınmayı desteklemek amacıyla yeni bir kampanyaya imza attı. Kampanya kapsamında, konut satın alacakların taksitlerinin ilk iki yılı, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından karşılanıyor.

Hayallerini Erteleme Türkiye” kampanyasından konut satın alanlar, yüzde 5 peşinatla ev sahibi olabiliyor. Ödemeler, satın alındıktan üç yıl sonra başlarken teslimi hemen yapılan evler, yüzde 10 indirimle sunuluyor.

Kampanya dâhilinde, tüketici, daire fiyatının yüzde 80 değerinde kredi kullanabiliyor. Kampanyadan daire satın alanlar, ev fiyatının yüzde 20’sinin yüzde 5’ini peşin olarak öderken yüzde 15’lik kısmını üç yıl sonra ödemeye başlıyor. kampanya 26 adet konut projesindeki 10 bine yakın konutu kapsıyor.

Emlak Konut yüzde 0,69 oran

Sabah gazetesinden Seda Tabak’ın haberine göre GYO, kamu bankalarının başlattığı ve ardından markalı projelere gelen faiz indirimini takip etti. Emlak Konut, kampanyalarına bir yenisini daha ekleyerek yüzde 0,79 oranında olan vade farkını yüzde 0,69 oranında indirdi.

Buna göre 1 milyon liralık daire satın alanlar yüzde 0,69 oranında vade farkı, 1 milyon lira ile 2 milyon lira arasındaki bir değeri sahip daire satın alanlar yüzde 0,74 oranında vade farkı ödeyecek. Yatırım Ortaklığı’ndan 2 milyon lira ve üstünde yer alan bir değere sahip konutlar için yüzde 0,79 oranında vade farkı ödenecek.

Faiz oranları nasıl yansıyacak?

TOKİ’nin iştiraki olan Emlak Konut GYO’nun kampanyasına göre, 500 bin lira değerinde ev alan yurttaş, 120 ay vadeli taksit ödemesi 5 bin 364 liraya gelirken 180 ay vade için 4 bin 23 liraya geliyordu. Faiz indirimiyle beraber 120 ay vadeli taksit ödemesi 5 bin 141 liraya, 180 ayda ise 3 bin 776 liraya denk geliyor.

Bu örneğe göre, yurttaş, kampanya sayesinde 10 yıl vadede 21 bin 400 lira, 180 ayda ise 38 bin 500 lira az ödeme yapacak. “Hayallerini Erteleme Türkiye” kampanyası İstanbul, Ankara, İzmir, Denizli, Kocaeli, Konya, Niğde ve Yalova’da yer alan konut projeleri için geçerli.

Kaynak: Sabah, Taşınmaz Haber

Ziraat Bankası destek kredileri