Kategoriler
Emlak Haberleri Manşet

Eserkent Sosyal Konutları ayda 100 liraya kiraya verilecek

İnşa edildiği 2002 yılından bugüne kadar çürümeye terk edilen Eserkent Sosyal Konutları projesinin bakım ve onarımı yapıldı. Eski Başkan Melih Gökçek döneminde çürümeye terk edilen konutların açılışı, 29 Ekim’de yapılacak.

Belediye Meclisi’nden onay alınması hâlinde Mamak Araplar Mahallesi’nde yer alan site içerisindeki 400 adet bir odalı ve bir salonlu konutlar, maddi durumu iyi olmayan yeni evlilere ve 65 yaş üstü yurttaşlara ayda 100 liraya kiraya verilecek. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından kiraya verilecek konutlar, içerisinde çamaşır makinası, buzdolabı, set üstü ocak-fırın ve davlumbazdan oluşan beyaz eşyalarıyla teslim edilecek.

Eserkent Sosyal Konutları, Meclis gündemine getirilip ilgili komisyona sevk edildi.

İki yıllık kira kontratı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş‘ın talimatıyla site, apartman ve daire içleri yenilendi. Çevre düzenlemesinden geçirilen Eserkent Sosyal Konutları projesinin boya, badana, tamirat ve tesisat ihtiyaçları karşılandı.

Atıl durumda kaldığı 18 yılın sonunda modern görünümüne kavuşan ve yenilenen konutlar için 2 yıllık kira sözleşmesi uygulanacak. Bu evler için başvurular, internet üzerinden yapılacak. Dairelere yönelik talebin yoğun olması durumunda, noter huzurunda kura çekilişi yapılacak.

Eserkent Sosyal Konutları için “Çifte bayram”

İç ve dış cepheleri yenilenen konutların açılışı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı gününde yapılacak.

Bir hafta sonra gerçekleştirilecek açılışı, sosyal medya üzerinden paylaştığı videoyla duyuran Başkan Mansur Yavaş, “Bu 29 Ekim’de her hanede çifte bayram yaşansın istiyoruz. Mamak’ta yapılan ve 18 yıldır çürümeye terk edilen 400 adet 1+1 konutun tamamını yeniledik. Meclisimiz teklifimizi kabul ederse yeni evli çiftlerimize ve 65 yaş üstü vatandaşlarımıza çok uygun fiyata kiralayacağız.” ifadelerini kullandı.