Kategoriler
Emlak Haberleri

Eskişehir İBİS oteli sağlık çalışanlarına açıldı

Akfen GYO, 108 odalı oteli için Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü ile irtibata geçti.

Yeni koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı yoğun mesai yapan Eskişehir’deki sağlık personelleri, Akfen GYO‘nun otelinde ağırlanıyor. Akfen GYO‘nun genel müdürü, evlerine gidip virüsü yayma riskini oluşturmak istemeyen sağlık personellerine bir nebze katkıda bulunmak için Eskişehir’deki otelini sağlık çalışanlarına açtıklarını duyurdu.

Akfen GYO, Eskişehir İBİS otelini sağlık personellerinin kullanımına açtı. Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) genel müdürü, “Kendi evlerine gidip risk oluşturmak istemeyen sağlık çalışanlarını ücretsiz olarak otelimizde ağırlayıp, kendilerine bir nebze destek olmak istiyoruz.” diye konuştu.

Ücretsiz olacak

Eskişehir’in merkezî bir konumunda bulunan ve 108 adet odaya sahip Eskişehir İBİS oteli, sağlık çalışanlarını ücretsiz olarak ağırlayacak.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Akfen GYO Genel Müdürü Sertaç Karaağaoğlu, “Toplum sağlığını kendi yaşamlarının önünde tutarak görevlerini sürdüren sağlık çalışanlarına Eskişehir otelimizi tahsis ettik. Kendi evlerine gidip risk oluşturmak istemeyen sağlık çalışanlarını ücretsiz olarak otelimizde ağırlayıp, kendilerine bir nebze destek olmak istiyoruz.” dedi.

Koronavirüs vaka sayısı

Sağlık Bakanlığının dün açıkladığı verilere göre, son 24 saatte 24 bin 900 kişiye test yapıldı. Test sayısı gün geçtikçe artarken dün, 4 bin 117 adet yeni vaka tespit edildi. Verilere göre 87 kişi Kovid-19 salgını nedeniyle yaşamını yitirirken 264 kişi iyileşti.

Toplam test sayısı 8 Nisan’da 247 bin 768’e ulaştı. Böylece toplam vaka sayısı 38 bin 226 kişiye yükseldi. Salgın nedeniyle toplam 812 kişi vefat etti. Yoğun bakımda olan hasta sayısı bin 492 adede çıkarken entübe durumundaki hasta sayısı 995 kişi oldu.

Toplam bin 846 kişide de iyileşme görüldü.

Yaşamını yitiren erkeklerin çoğu 70-75 yaş arası

Sağlık Bakanlığının 7 Nisan’da basına sunduğu verilere göre koronavirüs salgınından dolayı vefat eden erkeklerin çoğunluğu 70 yaş ile 75 yaş arasında bulunuyor. Pandemiden kaynaklanan ölüm, kadınlarda en fazla 80 yaş ile 85 yaş arasındaki grubu kapsadığı görülüyor.

Öte yandan 0 yaş ile 5 yaş arasında ve 20 yaş ile 25 yaş arasındaki kişilerin virüsten dolayı yaşamını yitirdiği de görülüyor.