Kategoriler
Proje Haberleri

Esnaflar için Adana’ya konut projesi gelebilir

Esnaflar için ucuz konut projesi çok yakında geliyor. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Adana Kamu Müteahhitleri Derneği (AKAMDER) Başkanı Mustafa Karslıoğlu, durumu parlak olmayan esnaflar için konut projesini hayata geçirme isteği bulunduğunu dile getirdi. TOKİ benzeri 1+0 ve 1+1 daire boyutlarında konutlar üretmek ve esnafa teslim etmek isteyen Karslıoğlu, yakın zamanda bu isteklerini Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Niyazi Göğer’e iletmiştir.

“Esnaflar ekonomimizin direği”

AKAMDER Başkanı Mustafa Karslıoğlu’nun önderliğinde; Başkan Vekili Sayım Azmaz, Genel Sekreter Adnan Kemali Ünal ve Başkan Yardımcısı Mehmet Ali İnan’la birlikte, Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Niyazi Göğer’e ziyarette bulundu. Görevine yeni başlayan Niyazi Göğer için hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Mustafa Karslıoğlu, burada konut projeleri hakkındaki fikirlerinden bahsetti.

Adanalı esnaflar için küçük ama birbirinden kullanışlı ucuz konut projeleri üretme isteğinden bahseden AKAMDER Başkanı, bu dairelerin teslimini tıpkı TOKİ tarzında yapmak istiyor. Esnafı düşünerek ürettiği çözüm fikirleri arasında e-ticaret uygulamalarına yer vermek ve sadece Adana esnafına uygun bir uygulamada yer edindirme isteklerini bildirdi. Ekonominin direği olarak sayılan esnafların korunması ve fayda görebilmesi adına üzerine düşen görevler olduğunu belirten Mustafa Karslıoğlu, her türlü görevi yapmaya hazır olduklarını aktarmıştır.

“İşbirliğine hazırız”

AKAMDER Başkanı Mustafa Karslıoğlu, bulunduğu makam ziyaretinde fikirlerini belirtince Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı’ndan olumlu yanıt geldi. Niyazi Göğer, Adana esnafı olarak STK’larla işbirliğine hazır olduklarını dile getirmiş ve esnafların pandemi sürecinde yaşadığı sıkıntılardan bahsetmiştir.

11 Mart’ta yeni tip koronavirüs (covid-19) hastalığının ilk vaka olarak Türkiye’de çıkmasının ardından sıkı tedbirlerin başlatıldığı ülkemiz genelinde esnaflar kepenk indirmek durumunda kalmıştı. Bu sürecin neredeyse iki aylık dönemi kapsadığı ve faaliyetlerini devam ettiremeyen küçük esnafların zarara girdiği unutulmamalıdır. İşleri zayıflayan esnafların zor durumda kaldığı ve bu durumun korunduğunu düşünürsek Esnaf ve Sanatkarlar Odaları’nın işbirliğine gitmesi uygun görünüyor.

Desteklerin hükümet tarafından korunduğunu hatırlatan Niyazi Göğer, döneme ilişkin olumsuz süreçte esnafın destek ve fedakarlık gördüğünden bahsetti. Halk Bankası aracılığıyla verilmiş olan kredilerin esnafın yükünü azalttığını belirten Göğer, bu tür bir girişimin bile piyasaya canlılık getirdiğini söylüyor. Yine de esnafların daha iyi olabilmesi adına STK’lılara olumlu yanıt veren başkan, her türlü işbirliğine hazır olduklarını dile getirdi.