Kategoriler
Proje Haberleri

Faizler arttı, talep düştü, konut fiyatları düşmeye başladı

Faizler artışı ve talepteki daralma, konut piyasasında fiyatların düşmesine neden oluyor. Bu durum, ev alma planını rafa kaldıran pek çok alıcıyı heyecanlandırıyor. Uzmanlar, talep düştükçe fiyatların da düşeceğini söylüyor.

Son dönemde hem ikinci el hem de sıfır ev fiyatları katlandı. Birçok ev sahibi evine değerinin çok daha üzerinde fiyat biçti. Ancak depremden sonra alıcılar özellikle eski evleri tercih etmiyor. Yeni evlerse fiyatlarının çok yüksek olmasından dolayı satılamıyor. Emlak piyasası şu günlerde durgun.

Gayrimenkul Uzmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, konut fiyatlarındaki düşüşün devam edeceğini belirterek, “Faizdeki artış ve talepteki daralma nedeniyle gerçek fiyatlara iniyoruz. Alıcı adayları istedikleri bir gayrimenkul varsa ve bunun farkında ve bilinçlilerse rakamın yanlış olduğunu düşünüyorlarsa, bu süreci beklesinler çünkü o rakamlar inecek” dedi.

Başaran, sıfır ev fiyatlarının da artık değerinin üzerinde satılamayacağını söyledi.

Konut fiyatları düşüşü devam edecek mi?

Konut fiyatlarındaki düşüş, faizler artmaya ve talep azalmaya devam ettikçe devam edecek gibi görünüyor. Ancak bu düşüş ne kadar sürecek ve fiyatlar ne kadar düşecek henüz net değil. Uzmanlar, fiyatların önümüzdeki birkaç ay içinde yavaş yavaş düşmeye devam edeceğini ve ancak birkaç yıl sonra normale döneceğini tahmin ediyor.

Ev almak için doğru zaman

Konut fiyatlarındaki düşüş, ev almak için doğru bir zaman olabilir. Ancak ev almadan önce mutlaka araştırma yapmak ve piyasayı iyi analiz etmek gerekiyor. Ayrıca, ev alırken uzun vadeli düşünmek ve fiyatların tekrar yükselebileceğini de göz önünde bulundurmak gerekiyor.

Emlak haberleri için tıklayınız…