Kategoriler
İhaleler

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü için ihale yapılacak

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü için bakım kararı alan Karayolları Genel Müdürlüğü, bu yıl 32 yaşına basan köprünün bakım-onarım çalışmaları için firmalar arası ihale başlatacak. İhale kapsamında yapılması gerekenleri şart olarak sunan Müdürlük; halatlar, tabliyeler, kuleler ve diğer bileşenlerde yapılması gereken yenilemeleri de rapor olarak hazırladı. İhale tarihi henüz kesinleşmezken, inşaat sektörünün gerçekleşmesi beklenen ihaleyi yakından takip ettiği biliniyor.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü sektörün dikkatini çekti

15 Temmuz Köprüsü’nden yaklaşık olarak 5 kilometre kuzeyde yer alan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü; aynı zamanda Boğazın Rumeli yakasında Hisarüstü ile Anadolu yakasında Kavacık konumunda yer almaktadır. 3 Temmuz 1988 tarihinde hizmet hayatına başlayan köprü, İstanbul Boğazı’nda iki yakayı birleştirmektedir. Bu yıl itibariyle 32 yaşına basan köprünün geriye dönük bakım ve onarım çalışmaları aralıksız yapılmıştır. Ancak yıl itibariyle yaş alan köprünün daha kapsamlı bir bakıma tabi tutulmasına karar veren Karayolları Genel Müdürlüğü, firmalar arası yeni bir ihale başlatacak. Yeniden vizyon kazandırma hedefinin belirlendiği köprü üzerinde belirli şartlar düzenleme kapsamında rapor haline dönüştürüldü. Bu konu için müşavirlik firması ile anlaşan Müdürlük, ihtiyaçlar, teknik koşullar ve beklentileri titizlikle hazırlattı.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü üzerinde ihale hakkı kazanan firmanın; halatlar, tabliyeler, kuleler ve diğer alanlarda ihtiyaç duyulan her türlü bakım-onarım çalışmasının yapılması bekleniyor. İhale için henüz bir tarih belirlenmezken, süreci takip eden sektör öncüleri beklenti içine girdi.

Diğer adı: İkinci Köprü

İstanbullunun en büyük hayallerinden birisi Avrupa ve Anadolu yakasına kolay ulaşım sağlamak olarak biliniyor. Bu bakımdan ilk olarak 29 Ekim 1973 tarihinde 15 Temmuz Köprüsü hizmet hayatına açılmıştır. Ancak gerçekleştirilen ilk proje İstanbul’un hızla artan nüfusu karşısında yeterli gelmemiştir. Yetkililer tarafından vatandaşların rahat ulaşım sağlayabilmesi açısından hızla yeni proje geliştirilmiş ve bu köprü, “Fatih Sultan Mehmet Köprüsü” adıyla hizmet hayatına giriş yapmayı başarmıştır.

Asma köprü olarak tasarlanan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün yapımına 4 Ocak 1986 yılında başlanıldı. Dünyanın en büyük çelik asma köprüleri içinde 14. Sıraya yerleşen köprü, hâlâ bu rekoru elinde tutuyor. Denizden yüksekliği 64 metreyi bulan, İstanbul Boğazı’nda motorlu taşıtlara hizmet veren köprü; 3 Temmuz 1988 tarihinde Başbakan Turgut Özal tarafından hizmet hayatına açılmıştır. O günden bu yana hizmet hayatında aktif kalan köprünün bakım-onarım çalışmaları her yıl düzenli olarak firmalar tarafından üstlenildi. Şimdilerde gerçekleşmesi beklenen bakım-onarım çalışmasının köprüye yeniden vizyon kazandıracağı biliniyor.