Kategoriler
Ekonomi Gündem

FED öncesi dolar kaç TL? 30 Ekim döviz kurları

ABD Merkez Bankası tarafından alınacak karardan önce dolar kaç TL seviyelerinde bulunuyor? Merkez Bankasının kararı bu akşam saat 21.00’de açıklanacak. 

Sabah saatlerinde 5,77 seviyesinin üzerine çıkan dolar/TL, aşağı yönlü hareket ederek saat 10.40 sıralarında 5,75 seviyelerinde takip etmeye başladı. Bugün 6,41 seviyesinin üstüne gören euro/TL ise 6,34 seviyeleri ile 6,40 seviyelerin arasında dalgalanıyor.

Haftanın üçüncü gününün sabah saatlerinde lira, gelişen ülke para birimleri arasında en fazla değer kaybeden para birimi olarak kayda geçti.

Dolar/TL’de teknik açıdan 5,73 seviyesinin destek konumunda olduğunu belirten uzmanlar, direnç konumu olarak 5,80 seviyesinin takip edileceğini kaydetti.

Dün, ABD Temsilciler Meclisi’nin Ermenilere karşı 1915 yılında gerçekleştirildiği iddia edilen olayları kabul etmesinin yanı sıra aynı Meclis’in Barış Pınarı Harekâtı’na ilişkin Türkiye’ye yaptırımlar uygulanmasını öngören yasa tasarısının kabul edilmesi döviz kurları üzerinde yukarı yönlü hareketinde etkili olduğu belirtiliyor.

Dolar kaç TL? 30 Ekim Çarşamba döviz kurları

ABD’de dün Türkiye’ye ilişkin iki ayrı yasa tasarısı onaylandı. Bugün ise ABD Merkez Bankasının faiz indirimi kararı bekleniyor.

Dünkü gelişmelerin ardından yukarı yönlü hareket eden dolar kaç TL oldu? Dolar kuruyla birlikte euro ve sterlin hangi seviyelerde izliyor? Doviz.com’dan edinilen bilgilere göre bugün saat 11.12’den itibaren döviz kurları şöyle;

Dolar 5,74 lira, euro 6,39 lira, sterlin ise 7,41 lira seviyelerinden işlem görüyor.

Piyasaların gündeminde neler var?

ABD Merkez Bankası (FED), faiz indirimi ile ilgili kararını bu akşam Türkiye saati ile 21.00’de açıklayacak. Karar metninin yanı sıra kararın yanı sıra kararın ertesi günü FED Başkanı Jerome Powell’ın basın toplantısında yapacağı açıklamanın piyasalar üzerinde etkili olacağı belirtiliyor. FED‘in kararının yanı sıra ABD ile Çin arasındaki ticaret müzakereleri ve Brexit ile ilgili gelişmelerin piyasalardaki gündemdeki yerini koruduğu aktarılıyor.

FED‘in politika faizi 1,75 ile 2 aralığında bulunurken FED‘den politika faizini 25 baz düşürerek yüzde 1,50 seviyesi ile 1,75 seviyesi arasında çekmesi bekleniyor. ABD ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin tekrar gündemin önemli bir noktasında olduğunu aktaran uzmanlar, ABD Başkanı Donald Trump’ın yapacağı açıklamarın izleneceğini belirtti.