Kategoriler
Spor

Fenerbahçe Sevilla maçı ne zaman hangi kanalda

Fenerbahçe Sevilla maçı ne zaman hangi kanalda yayınlanacağı merak edilmektedir. Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda İspanyol ekibi Sevilla ile rövanş maçında karşılaşıyor. İlk maçı 2-0 kaybeden sarı-lacivertli takım, yarınki maçta taraftarının da desteğiyle Avrupa Ligi’nde çeyrek finale yükselmek için mücadele edecek.

Fenerbahçe Sevilla maçı ne zaman hangi kanalda?

Fenerbahçe-Sevilla maçı 16 Mart 2023 Perşembe günü saat 20.45’te başlayacaktır. Maçı İngiliz hakem Michael Oliver tarafından yönetilecektir. Karşılaşma EXXEN dijital platformunda canlı olarak yayınlanacaktır.

Takımların performansları hakkında bilgi vermek gerekirse Fenerbahçe, B Grubu’nu lider tamamlamıştır. Böylece çeyrek finale yükselme şansını elde etmiştir. Ayrıca Sevilla ise Şampiyonlar Ligi’nden elenerek Avrupa Ligi’ne katılmıştır. PSV Eindhoven’u eleyerek son 16 turuna yükselmiştir.

Tur atlamak için gereken skorlar neler?

Fenerbahçe’nin çeyrek finale yükselmesi için Sevilla’yı üç farklı yenmesi gerekmektedir. Ancak, iki farklı galibiyet de turu uzatmalara taşıyabilir. Uzatmalarda da iki farklı skorun korunması halinde penaltı atışları belirleyici olacaktır.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’nde toplam 135 maça çıkmıştır. Bu maçlarda 59 galibiyet, 33 beraberlik ve 43 mağlubiyet almıştır. Fenerbahçe, rakip filelere 190 gol atarken, kalesinde 171 gol görmüştür.

UEFA Avrupa Ligi’nde ise Fenerbahçe, 81 maça çıkmıştır. Bu maçlarda 41 galibiyet, 23 beraberlik ve 17 mağlubiyet almıştır. Fenerbahçe, 118 gol atarken, 80 gol yemiştir.

Fenerbahçe, Avrupa kupalarındaki 253 maçta 94 galibiyet, 55 beraberlik ve 104 mağlubiyet almıştır. Bu maçlarda rakip filelere 325 gol atarken, kalesinde 367 gol görmüştür.

Sevilla karşısında Luan Peres ve Lincoln Henrique’nin sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyeceği bildirilmiştir. Ayrıca UEFA’ya bildirilmeyen Nazım Sangare, Gustavo Henrique, Ezgjan Alioski ve Serdar Dursun’un da kadroda yer almayacaktır. Ancak, ara transfer döneminde kadrosuna dahil edilen Jayden Oosterwolde’nin şans verilmesi durumunda Avrupa Ligi’nde ilk kez sarı-lacivertli formayı giyebileceği ifade edildi.

Diğer spor haberleri için tıklayınız…