Kategoriler
Gündem

Folkart Ardıç Residence Şişecam ürünlerini tercih etti

Şişecam, Avrupa’nın en büyük düzcam üreticilerinden biridir. Firmanın düzcam ürünlerini, İzmir Çeşme’de yer alan Folkart Ardıç Residence projesi tercih etti. Sitedeki ardıç ağaçlarının korunması düşüncesiyle bina yapısının ortaya çıktığı proje Şişecam Temperlenebilir Solar Low-E Cam Nötral 62/44 ürününü tercih etti.

Folkart Ardıç Residence Şişecam Ürünlerini Kullanmayı Tercih Etti

Şişecam, düzcam sektöründe birçok ilke imza atan ve düzcam sanayisinin gelişimine yardımcı olan bir firmadır. Bu firmanın yenilikçi malzemeleriyle hayat bulan referans konut projelerinden bir tanesi de Dilekci Mimarlık tarafından tasarlanan Folkar Ardıç Residence olmuştur. Projede istenilen yüksek ışık geçirgenliği, ısı yalıtımı ve güneş kontrolü tek bir kaplama yardımıyla “Şişecam Temperlenebilir Solar Low-E Cam Nötral 62/44” ürünüyle sağlanmıştır.

Projenin Tasarım Süreci

Folkart Ardıç Residence, Çeşme Paşalimanı’nda yer almaktadır. Tasarımın genel amacı, yapılaşma alanı ortasında kalan ardıç ağaçları korunarak etrafında yapılaşma prensibiyle oluşturulmaktadır. Ardıç ağaçları, ayrıca yapıyı kütlesel olarak parçalayarak formu belirlemektedir. Silüette deniz üzerindeki yapının kütle etkisinin parçalanması, yapının olduğundan daha küçük algılanmasına da imkân tanımaktadır.

Eğrisel parapet davranışları katlar arasındaki görsel ilişkiyi kesen bir geometriyle tasarlanmıştır. Ayrıca akışkan geometriye sahip parapet hareketleri, arsanın bulunduğu topoğrafya morfolojisiyle bir dil sürekliliği yakalamaya çalışmaktadır.

Diğer proje haberleri için tıklayınız…