Kategoriler
Güncel Gündem

Fuar ATRAX22 43 ülkeden ziyaretçiye ev sahipliği yaptı

Türkiye ve çevre ülkelerin tek ihtisas fuarı olan Uluslararası Eğlence-Etkinlik, Park-Rekreasyon Fuar ATRAX22 sona erdi. Tureks Uluslararası Fuarcılık tarafından 3 – 5 Şubat tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen organizasyon eş zamanlı olarak Vendex, Premo ve AquaFun fuarlarına da ev sahipliği yaptı.  Fuarlara; 43 ülkeden 22 bin 314 ziyaretçi gelirken , 187 firma katılım gösterdi. Yerli yazılım sanal gerçeklik (VR) oyunlarından Tiny house’lara, havuzlardan farklı seçeneklerdeki otomatlara kadar pek çok inovatif ürünün sergilendiği fuarlar, ikili iş görüşmelerine de sahne oldu.

Fuar ATRAX22 Sona Erdi

Dünyanın önde gelen eğlence tesisi yatırımcılarını, oyun ve ekipman üreticilerini, etkinlik organizatörü firmalarını, turistik işletme sahiplerini, belediye, AVM yöneticilerini ve mimarlarını tek çatı altında buluşturan ‘Uluslararası Eğlence-Etkinlik, Park-Rekreasyon Fuar ATRAX22 ‘ sona erdi. Tureks Uluslararası Fuarcılık tarafından 3-5 Şubat 2022 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen Atrax bu yıl eş zamanlı olarak Vendex, Premo ve AquaFun fuarlarına da ev sahipliği yaptı. 187 firmanın katılımıyla gerçekleşen organizasyon, ikili iş görüşmelerine de sahne oldu.  Fuar, şehir yaşamına değer katan ürünler kadar, projelerin kıyasıya yarıştığı 8. Atrax Star Ödülleri ile de dikkat çekti.  Alanında uzman konuklarının katılımıyla gerçekleşen paneller ise sektörü A’dan Z’ye tüm yönleriyle ele aldı.

Pandeminin olumlu etkisini hissettik

Tureks Uluslararası Fuarcılık Genel Müdürü Nergis Aslan, fuarda koranavirüsün olumlu etkisini hissettiklerini belirtti. Ayrıca “ Pandemi yasakları ve kısıtlamaları insanları yaşam alanlarında hiç olmadığı kadar vakit geçirmek zorunda bıraktı. Normalleşmenin hızla artması ile vatandaşlar soluğu parklarda bahçelerde yani açık alanlarda aldı. Bu alanlara yatırımlar hem belediyeler hem de kamu tarafından daha da çok arttı. Öyle ki Türkiye’de il ve ilçe belediyelerinde %90 oranında planlanan eğlence ve rekreasyon projeleri mevcut. Bu kapsamda 2 sonra düzenlemiş olduğumuz fuarda hem yerli hem yabancı yatırımcıların yoğun ilgisiyle karşılaştık. Bu da pandemiden kaçışın adresi olan park rekreasyon alanlarının şehirler için önemini tekrar bizlere gösterdi. Ziyaretçiler eş zamanlı olarak düzenlediğimiz fuarlar ile  birçok sektörü de ziyaret etme imkanı buldu.  43 ülkeden22 bin 314 ziyaretçiye ev sahipliği yaptık. Ayrıca şimdiden önümüzdeki yıl düzenleyeceğimiz fuarımız için rezervasyonlar almaya başladık.” ifadelerini kullandı.

Diğer güncel haberler için tıklayınız…