Kategoriler
Gündem

Galataport Survivor’ın finaline ev sahipliği yapacak

Galataport projesinde, Tv 8 kanalının en sevilen reality şovlarından birisi olan Survivor’ın büyük finali için geri sayım başladı. Aktarılan bilgiye göre, Survivor’ın büyük finali 13-14 Temmuz tarihinde İstanbul’da gerçekleşecek. Ancak sevilen programın en büyük sürprizi, yarışma programındaki vedaya Galataport’un ev sahipliği yapacak olması oldu.

Galataport projesi bir ilki gerçekleştiriyor

Büyük final için geri sayımın başlatıldığı Survivor Türkiye’de, programın yapımcısı Acun Ilıcalı tarafından yeni bir karar alındı. Ilıcalı, 10 Temmuz akşamında yaptığı canlı yayında vedanın İstanbul’da gerçekleştirileceğini iletti. Yeni tip koronavirüs (Covid-19) kapsamında tedbirlerin devam ettirildiği Galataport projesinde büyük veda için hazırlık süreci başlatıldı. Salgın hastalığın yayılımına karşı önlemlerin alındığı alan içerisi ve çevresinde fiziki mesafe kuralına uyum sağlanacak. Sahne ve seyirci platformunun kurulduğu alanda yalnızca yarışmacıların ailesinin katılım izni bulunuyor.

Projenin önemi ortaya çıkarılacak

Doğuş Grubu ve Bilgili Holding tarafından başarılı bir iş ortaklığının sonucu olarak hayat bulan proje; Türkiye’ye gemi yoluyla ulaşım sağlayan turistler için karşılama limanı olarak öne çıkıyor. “Beyoğlu Kültür Yolu” olarak adlandırılan projenin detayları geçtiğimiz mayıs ayında Kültür ve Turizm Bakanı tarafından aktarılmıştı. Dünyaya örnek gösterilecek olan projenin, liman operatör operasyon merkezlerinden birisi olacağı belirtildi.

Proje içerisinde İstanbullular başta olmak üzere tüm Türkiye ve hatta yabancılara kazandırılacak olan sosyal donatılar; kültür sokağı, açık hava müzesi, sinema müzesi ve gösteri müzesi olarak karşımıza çıkıyor. Galataport’tan başlayan alanın, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) alanına kadar gittiği ayrıca belirtilmiştir. Bununla birlikte belirlenen alanlarda özellikle Kültür Bakanlığına ait kurumlara yer verileceğine dikkat çekildi.

Proje sayesinde kültürel kazanım gerçekleşiyor

Kruvaziyer turizminin temmuz ayında başlamasına karar verilirken, ilk gemilerin geliş süresi uzadı. Süreçteki olumsuzluğun en büyük etmeni ise yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgın hastalığı olarak biliniyor. Müzeleri, restoranları ve ilgili alanlarıyla Kültür ve Turizm Bakanı tarafından övülen Galataport projesi, tüm dünya üzerinde örnek olmak için son hazırlıklarına devam etmektedir.

İnşasında toplamda 3 bin mühendisin ve işçinin çalıştığı bilinirken, insan gücünün gece-gündüz daimî olarak sürdürüldüğü aktarıldı. Terminal binasının denizaltında olması tasarım dahiline eklenmiş ve bu alanın özellikle turizmde büyük gelir kapısı olacağı kesin gözüyle bakılmıştır.

Diğer proje haberlerine göz atmak için tıklayınız.