Kategoriler
Emlak Haberleri

Gayrimenkul fiyatları dalgalı piyasalarda nasıl belirlenir?

Gayrimenkul PR şirketi, dalgalı piyasalarda gayrimenkul satma veya alma kararı vermeden önce güncel emlak endeks değerleri ve finansal koşulların gayrimenkullere olan etkilerinin bilinmesi gerektiğini belirtmiştir. Şirket, ‘gayrimenkuller doğru satış pozisyonunda olmalı’ açıklamasını yapmıştır. Gayrimenkul PR şirketi, Ankara merkezli gayrimenkul ekonomisi ve ileri düzeyde pazarlama alanında faaliyet göstermektedir. Söz konusu şirket, döviz kurlarına bağlı olarak inşaat maliyetlerinde ve ikinci el konut fiyatlarında dalgalı piyasa koşullarının olduğuna değinmiştir. Ayrıca, gayrimenkul fiyatları doğruysa ve ileri düzeyde pazarlanırsa ekonomik şartlardan bağımsız olarak her zaman satılabilir’ diyerek inşaat firmalarına ve mülk sahiplerine ilişkin önemli bilgilendirmeler yapmıştır. Gayrimenkulü satmadan önce bilinmesi gereken bazı maddeler bulunmamaktadır. Bu maddeler 4 önemli başlıktan oluşmaktadır.

1- Satma nedeni

Mülk sahiplerinin gayrimenkulünü satmak için gerçek bir sebepleri olmalıdır. ‘Yüksek fiyata alıcı bulur mu?’ anlayışıyla gayrimenkul satılamaz. Başka bir ihtiyacını gidermek ya da farklı bir gayrimenkul almak için gayrimenkul satılıyorsa ihtiyaç net biçimde ortaya konulmalıdır.

2- Doğru fiyatlandırma

Seri ilan sitelerine bakarak gayrimenkul fiyatları belirlenmesi yanlıştır. Çünkü; ilan sitelerindeki gayrimenkullerin çoğunun fiyatı emlak endeks değerlerinin ve güncel finansal göstergelere aykırıdır. Özellikle ikinci el gayrimenkul fiyatları mülk sahipleri tarafından belirlendiğinden dolayı, fiyatlar istikrarsız ve tüketicilerin satın alma motivasyonlarının dışındadır. Bunun için gayrimenkul ekonomisi alanında faaliyet gösteren şirketlerden destek alınmalıdır. Bölgede satılmış veya satılamamış gayrimenkuller konusunda ikna edici bilgiler alınmalıdır.

3- Gayrimenkulünüz doğru temsil edilmeli

Özellikle lüks gayrimenkullerin pazarlanması uzmanlık gerektiren bir süreçtir. Üstelik sürecin doğru yönetilmesi gerekmektedir. Klasik emlakçıların pazarlama kabiliyetleri oldukça düşük olması sebebiyle mülk sahipleri alternatif pazarlama kanalları olan kuruluşlarla çalışmalıdır. Gayrimenkulünüzü en iyi temsil edecek bir kuruluşla anlaşmanızda fayda bulunmaktadır. Gayrimenkul ekonomisini bilen kuruluşlarla çalışmanız alıcı açısından güven teşkil etmektedir. Çünkü; bu kuruluşlar gayrimenkulünüzü satın almaya uygun müşterilere kolaylıkla ulaşmaktadırlar. Üstelik, pazarlık süreci doğru yönetilmelidir. Yanlış bir iletişim, satılabilecek bir gayrimenkulün elde kalmasını gerçek alıcıların kaçırılmasına sebep olabilmektedir.

4- İleri düzeyde pazarlama

İlanı girip brandayı asıp müşterinin aramasını bekleme yöntemi yeterince sonuç veremeyebilir. Zaten tüm emlakçılar aynı yöntemi ve aynı şekilleri kullanıyorlar. Burada yapılması gereken ileri düzeyde pazarlamadır. Advertorial yöntemiyle gayrimenkul geniş bir müşteri kitlesine ulaştırılmaktadır. Bunun ardından gayrimenkulün satılma süreci profesyonelce sonuçlandırılmaktadır.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…